Ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία – 50η Μέρα

Ουκρανία - Ρωσία - Μάρτης 2022

Πεντηκοστή (50η) μέρα σήμερα (14/04/2022) που εξελίσσεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η οποία ξεκίνησε τα ξημερώματα της 24ης Φλεβάρη, έπειτα από σχετικό διάγγελμα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι διέταξε τον ρωσικό στρατό να πραγματοποιήσει “ειδική επιχείρηση”, με πρόσχημα ότι οι ηγέτες των αυτοανακηρυγμένων «Λαϊκών Δημοκρατιών» ζήτησαν από τη Μόσχα στρατιωτική βοήθεια ενάντια στην ένταση της «ουκρανικής επιθετικότητα.

“Η τυπική έναρξη του πολέμου είναι η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωστόσο το εύφλεκτο υλικό συσσωρευόταν σταδιακά εδώ και χρόνια στην περιοχή.

30 χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανατροπή του σοσιαλισμού, για την οποία πανηγύρισαν πολλοί, επειδή υποτίθεται θα έκανε τον κόσμο πιο “ειρηνικό” και “ασφαλή”, ένας ακόμη ιμπεριαλιστικός πόλεμος ξεσπά σε ευρωπαϊκό έδαφος, μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και αλλού.

Η απάντηση υπέρ των συμφερόντων του λαού μας δε βρίσκεται στο να συστρατευθούμε σαν λαός και χώρα με τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο. Το δίλημμα δεν είναι ΗΠΑ ή Ρωσία, ΝΑΤΟ ή Ρωσία. Η εργατική – λαϊκή πάλη πρέπει να χαράξει αυτοτελή γραμμή μακριά από όλα τα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Μπροστά στο νέο έγκλημα η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κυρίαρχοι είναι μόνο οι λαοί που πρέπει να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στη σφαγή, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Ρωσία, παντού. Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας. Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του”Αυτά σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

50η μέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία – Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Το γιγάντιο μνημείο της «Μητέρας Πατρίδας» στο Κίεβο προς τιμήν της θυσίας των πολιτών της ΣΣΔ της Ουκρανίας στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο εναντίον των ΝΑΖΙ και των συμμάχων τους
Φώτο Αρχείου / Το γιγάντιο μνημείο της «Μητέρας Πατρίδας» στο Κίεβο προς τιμήν της θυσίας των πολιτών της ΣΣΔ της Ουκρανίας στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο εναντίον των ΝΑΖΙ και των συμμάχων τους

Συνεχίζεται για 50η ημέρα σήμερα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία. Οι σημαντικότερες εξελίξεις των τελευταίων ωρών έχουν ως εξής:

  • Στην ανατολική Ουκρανία επικεντρώνονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας, η οποία αναφέρει ότι πάνω από 1000 Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν στην Μαριούπολη.
  • Εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στο ρωσικό πυραυλοφόρο καταδρομικό Moskva, με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων να κάνουν λόγο για πυρκαγιά και την Ουκρανία να ισχυρίζεται ότι το έπληξε με πυραύλους.
  • «Νόμιμοι στόχοι» τα ΝΑΤΟικά οχήματα που μεταφέρουν όπλα σε ουκρανικό έδαφος, λέει η Μόσχα η οποία προειδοποίησε ότι θα πλήξει διοικητικά κέντρα στο Κίεβο αν συνεχιστούν οι ουκρανικές επιθέσεις στο έδαφός της.
  • Για 1.892 θανάτους αμάχων από την αρχή του πολέμου κάνει λόγο ο ΟΗΕ
  • Νέα συνομιλία είχαν χθες Ζελένσκι – Μπάιντεν ενώ στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι οι ΗΠΑ αποστέλλουν νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανική κυβέρνηση.
  • Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την Κίνα ότι όσοι υπονομεύουν τις ρωσικές κυρώσεις θα έχουν συνέπειες.
  • Για «γενοκτονία» στην Ουκρανία έκανε λόγο και ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζαστίν Τριντό
Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...