Ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία – 56η Μέρα

Ουκρανία - Ρωσία - Μάρτης 2022

Πεντηκοστή πέμπτη (56η) μέρα σήμερα (20/04/2022) που εξελίσσεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η οποία ξεκίνησε τα ξημερώματα της 24ης Φλεβάρη, έπειτα από σχετικό διάγγελμα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι διέταξε τον ρωσικό στρατό να πραγματοποιήσει “ειδική επιχείρηση”, με πρόσχημα ότι οι ηγέτες των αυτοανακηρυγμένων «Λαϊκών Δημοκρατιών» ζήτησαν από τη Μόσχα στρατιωτική βοήθεια ενάντια στην ένταση της «ουκρανικής επιθετικότητα.

“Η τυπική έναρξη του πολέμου είναι η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωστόσο το εύφλεκτο υλικό συσσωρευόταν σταδιακά εδώ και χρόνια στην περιοχή.

30 χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανατροπή του σοσιαλισμού, για την οποία πανηγύρισαν πολλοί, επειδή υποτίθεται θα έκανε τον κόσμο πιο “ειρηνικό” και “ασφαλή”, ένας ακόμη ιμπεριαλιστικός πόλεμος ξεσπά σε ευρωπαϊκό έδαφος, μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και αλλού.

Η απάντηση υπέρ των συμφερόντων του λαού μας δε βρίσκεται στο να συστρατευθούμε σαν λαός και χώρα με τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο. Το δίλημμα δεν είναι ΗΠΑ ή Ρωσία, ΝΑΤΟ ή Ρωσία. Η εργατική – λαϊκή πάλη πρέπει να χαράξει αυτοτελή γραμμή μακριά από όλα τα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Μπροστά στο νέο έγκλημα η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κυρίαρχοι είναι μόνο οι λαοί που πρέπει να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στη σφαγή, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Ρωσία, παντού. Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας. Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του”Αυτά σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

56η μέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία – Τρίτη 20 Απριλίου 2022

Οι τελευτείς εξελίξεις του πολέμου:

  • Στις 2 μ.μ. ξεκινάει η νέα εκεχειρία που εξήγγειλε ο ρωσικός στρατός προκειμένου να παραδοθούν όσοι βρίσκονται μέσα στο εργοστάσιο της Azovstal.
  • Στα 460 χιλιόμετρα εκτείνεται το μέτωπο των επιχειρήσεων στο Ντονμπάς.
  • Εκρήξεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην πόλη Μικολάγιεβ.
  • Η πόλη Κρεμίμνα στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ πέρασε υπό ρωσική κατοχή.
  • ΗΠΑ, Καναδάς, Βέλγιο και Ολλανδία, στέλνουν νέα φορτία όπλων στην Ουκρανία.
  • Αποκαταστάθηκε η απευθείας επικοινωνία του πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ με τον εθνικό εποπτικό φορέα (ΔΟΑΕ).
  • Ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια οι πρόσφυγες (ΟΗΕ).
Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...