Ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία – 57η Μέρα

Πυροβολικό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρεί στην Ουκρανία - Απρίλιος 2022
Φώτο Αρχείου / Πυροβολικό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρεί στην Ουκρανία – Απρίλιος 2022

Πεντηκοστή έβδομη (57η) μέρα σήμερα (21/04/2022) που εξελίσσεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η οποία ξεκίνησε τα ξημερώματα της 24ης Φλεβάρη, έπειτα από σχετικό διάγγελμα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι διέταξε τον ρωσικό στρατό να πραγματοποιήσει “ειδική επιχείρηση”, με πρόσχημα ότι οι ηγέτες των αυτοανακηρυγμένων «Λαϊκών Δημοκρατιών» ζήτησαν από τη Μόσχα στρατιωτική βοήθεια ενάντια στην ένταση της «ουκρανικής επιθετικότητα.

“Η τυπική έναρξη του πολέμου είναι η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωστόσο το εύφλεκτο υλικό συσσωρευόταν σταδιακά εδώ και χρόνια στην περιοχή.

30 χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανατροπή του σοσιαλισμού, για την οποία πανηγύρισαν πολλοί, επειδή υποτίθεται θα έκανε τον κόσμο πιο “ειρηνικό” και “ασφαλή”, ένας ακόμη ιμπεριαλιστικός πόλεμος ξεσπά σε ευρωπαϊκό έδαφος, μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και αλλού.

Η απάντηση υπέρ των συμφερόντων του λαού μας δε βρίσκεται στο να συστρατευθούμε σαν λαός και χώρα με τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο. Το δίλημμα δεν είναι ΗΠΑ ή Ρωσία, ΝΑΤΟ ή Ρωσία. Η εργατική – λαϊκή πάλη πρέπει να χαράξει αυτοτελή γραμμή μακριά από όλα τα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Μπροστά στο νέο έγκλημα η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κυρίαρχοι είναι μόνο οι λαοί που πρέπει να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στη σφαγή, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Ρωσία, παντού. Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας. Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του”Αυτά σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

57η μέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία – Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Άρματα μάχης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρούν στην Ουκρανία - Απρίλιος 2022
Φώτο Αρχείου / Άρματα μάχης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρούν στην Ουκρανία – Απρίλιος 2022

Οι τελευταίες εξελίξεις έως τις 08:00 το πρωί σήμερα:

  • Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Μαριούπολη, ΄όπου σύμφωνα με αναφορές είναι εγκλωβισμένοι και αρκετοί άμαχοι
  • Για ειδικές συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας για την απομάκρυνση των αμάχων από τη Μαριούπολη κάνει λόγο το Κίεβο
  • Ο Ουκρανός πρόεδρος, Β. Ζελένσκι ζητάει νέα αποστολή όπλων και ισχυρότερες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας
  • Οι ΗΠΑ αποφάσισαν νέα στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας ύψους 800εκ. δολαρίων
  • Ρώσος αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι η “στρατιωτική επίθεση” στην Ουκρανία θα ολοκληρωθεί μόλις αποστρατιωτικοποιηθεί, αποναζιστοποιηθεί το Ντονμπάς και εξαλειφθούν οι απειλές προς τη Ρωσία εξαιτίας της παρουσίας ΝΑΤΟϊκών χωρών
  • Η Μόσχα ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε την πρώτη, επιτυχημένη, δοκιμή του διηπειρωτικού πυραύλου Sarmat
  • Οι μεγάλες κοινοβουλευτικές ομάδες της  Φινλανδίας είπαν ένα πρώτο «ναι» στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, αφού εξέφρασαν την καταρχήν υποστήριξή τους σε κάποια μορφή μιας στρατιωτικής συμμαχίας.
  • Η Ρωσία παρέδωσε ένα κείμενο συμφωνίας στην Ουκρανία και περιμένει την απάντησή της, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ – Διαψεύδει ο Ζελένσκι
Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...