Ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία – 58η Μέρα

Πεντηκοστή όγδοη (58η) μέρα σήμερα (21/04/2022) που εξελίσσεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η οποία ξεκίνησε τα ξημερώματα της 24ης Φλεβάρη, έπειτα από σχετικό διάγγελμα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι διέταξε τον ρωσικό στρατό να πραγματοποιήσει “ειδική επιχείρηση”, με πρόσχημα ότι οι ηγέτες των αυτοανακηρυγμένων «Λαϊκών Δημοκρατιών» ζήτησαν από τη Μόσχα στρατιωτική βοήθεια ενάντια στην ένταση της «ουκρανικής επιθετικότητα.

“Η τυπική έναρξη του πολέμου είναι η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωστόσο το εύφλεκτο υλικό συσσωρευόταν σταδιακά εδώ και χρόνια στην περιοχή.

30 χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανατροπή του σοσιαλισμού, για την οποία πανηγύρισαν πολλοί, επειδή υποτίθεται θα έκανε τον κόσμο πιο “ειρηνικό” και “ασφαλή”, ένας ακόμη ιμπεριαλιστικός πόλεμος ξεσπά σε ευρωπαϊκό έδαφος, μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και αλλού.

Η απάντηση υπέρ των συμφερόντων του λαού μας δε βρίσκεται στο να συστρατευθούμε σαν λαός και χώρα με τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο. Το δίλημμα δεν είναι ΗΠΑ ή Ρωσία, ΝΑΤΟ ή Ρωσία. Η εργατική – λαϊκή πάλη πρέπει να χαράξει αυτοτελή γραμμή μακριά από όλα τα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Μπροστά στο νέο έγκλημα η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κυρίαρχοι είναι μόνο οι λαοί που πρέπει να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στη σφαγή, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Ρωσία, παντού. Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας. Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του”Αυτά σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

58η μέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία – Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία
Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία

Ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη στην περιοχή της Ζαπορίζια

Ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος An-26 συνετρίβη στην περιοχή Volnyansky της Ζαπορίζια, ανέφερε η περιφερειακή ουκρανική στρατιωτική διοίκηση της περιφεριας.


Οι τελευταίες εξελίξεις έως και τις 08:00 το πρωί της Μ. Παρασκευής:

  • Οι χώρες του ΝΑΤΟ συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό την αποστολή όπλων στο Κίεβο, επιβεβαιώνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της λυκοσυμμαχίας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Αποστολή όπλων 800 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Μπάιντεν.
  • 200 τόνους στρατιωτικού υλικού στέλνει στο Κίεβο η Ισπανία
  • Η Βρετανία εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, δηλώνει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον
  • Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν προσκαλεί ομολόγους του σε βάση στη Γερμανία
  • Το Κίεβο υποστηρίζει ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να οργανώσει «ψευτοδημοψήφισμα» στη Χερσώνα και στη Ζαπορίζια.
  • Ο πρόεδρος Ζελένσκι λέει ότι η Ρωσία απέρριψε την πρόταση για πασχαλινή εκεχειρία.
Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...