Ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία – 86η μέρα

Τεθωρακισμένο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατά την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία - Μάης 2022
Φώτο Αρχείου / Τεθωρακισμένο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατά την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία – Μάης 2022

Ογδοηκοστή πέμπτη (86η) μέρα σήμερα (20/05/2022) που εξελίσσεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η οποία ξεκίνησε τα ξημερώματα της 24ης Φλεβάρη, έπειτα από σχετικό διάγγελμα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι διέταξε τον ρωσικό στρατό να πραγματοποιήσει  “ειδική επιχείρηση”, με πρόσχημα ότι οι ηγέτες των αυτοανακηρυγμένων «Λαϊκών Δημοκρατιών» ζήτησαν από τη Μόσχα στρατιωτική βοήθεια ενάντια στην ένταση της «ουκρανικής επιθετικότητα.

“Η τυπική έναρξη του πολέμου είναι η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωστόσο το εύφλεκτο υλικό συσσωρευόταν σταδιακά εδώ και χρόνια στην περιοχή.

30 χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανατροπή του σοσιαλισμού, για την οποία πανηγύρισαν πολλοί, επειδή υποτίθεται θα έκανε τον κόσμο πιο “ειρηνικό” και “ασφαλή”, ένας ακόμη ιμπεριαλιστικός πόλεμος ξεσπά σε ευρωπαϊκό έδαφος, μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και αλλού.

Η απάντηση υπέρ των συμφερόντων του λαού μας δε βρίσκεται στο να συστρατευθούμε σαν λαός και χώρα με τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο. Το δίλημμα δεν είναι ΗΠΑ ή Ρωσία, ΝΑΤΟ ή Ρωσία. Η εργατική – λαϊκή πάλη πρέπει να χαράξει αυτοτελή γραμμή μακριά από όλα τα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Μπροστά στο νέο έγκλημα η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κυρίαρχοι είναι μόνο οι λαοί που πρέπει να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στη σφαγή, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Ρωσία, παντού. Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας. Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του”

Αυτά σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

86η μέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία – Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Οι τελευταίες εξελίξεις της 86ης ημέρας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία:

  • Μαίνονται οι μάχες στην Ανατολική Ουκρανία με τις ρωσικές δυνάμεις να καταλαμβάνουν την πόλη Τερνόβα βόρεια του Χαρκόβου και να συνεχίζουν τον βομβαρδισμό του Σεβεροντονέτσκ.
  • Το κολοσσιαίο στρατιωτικό πακέτου σχεδόν 40 δισ. δολαρίων που «απογειώνει» τη στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας, ενέκρινε η αμερικανική Γερουσία.
  • Φινλανδία και Σουηδία πληρούν «όλα τα κριτήρια» ένταξης στο ΝΑΤΟ δήλωσε ο Τζο Μπαίντεν.
  • Κλιμακώνονται οι πολεμικές προετοιμασίες εντός ΝΑΤΟ.
  • Στους 1.730 οι μαχητές του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ που παραδόθηκαν στο «Αζοφστάλ».
Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...