Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Το Κίεβο εντείνει τα χτυπήματά του σε ρωσικό έδαφος

Δεξαμενή αποθήκευσης πετρελαίου τυλίχθηκε στις φλόγες σε αεροπορική βάση στην επαρχία Κουρσκ στα δυτικά της Ρωσίας
Κούρσκ, Ρωσία

Όλο και πιο επικίνδυνες και απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει η η ιμπεριαλιστική σύγκρουση ανάμεσα στους αμερικανοΝΑΤΟικούς και τη Ρωσία, που διεξάγεται στην Ουκρανία, με το Κίεβο να εντείνει τα χτυπήματά του σε ρωσικό έδαφος και μάλιστα σε στρατιωτικές βάσεις 500 – 700 χλμ από τα ουκρανικά σύνορα.

Χθες, δέχθηκε επίθεση ένα τρίτο ρωσικό αεροδρόμιο από μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Δεξαμενή αποθήκευσης πετρελαίου τυλίχθηκε στις φλόγες σε αεροπορική βάση στην επαρχία Κουρσκ στα δυτικά της Ρωσίας, περίπου 100 χλμ. από το ουκρανικό έδαφος, όταν τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε τη βάση, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης, Ρ.  Σταραβόιτ. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπήρξαν απώλειες.

Χθες, η Μόσχα είχε κατηγορήσει την Ουκρανία για χτυπήματα σε δύο βάσεις όπου εδρεύουν ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά, τα οποία χρησιμοποιούνται για επιθέσεις στο ουκρανικό έδαφος.

«Δεν επιτρέπουμε στην Ουκρανία να οργανώνει πλήγματα πέραν των συνόρων της, δεν ενθαρρύνουμε την Ουκρανία να εξαπολύει πλήγματα πέραν των συνόρων της», ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νεντ Πράις

Σε αυτό το φόντο ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας για να ενισχυθεί η «εσωτερική ασφάλεια».

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»)

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...