Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Στο Κίεβο σήμερα οι πρωθυπουργοί Πολωνίας Τσεχίας Σλοβενίας

Ουκρανία
Ουκρανία

Στο Κίεβο θα ταξιδέψουν σήμερα οι πρωθυπουργοί της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Σλοβενίας για να συναντήσουν τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Παρεμβαίνοντας στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία οι συγκεκριμένοι Πρωθυπουργοί θα επιβεβαιώσουν την επιλογή τους να στηρίξουν τον Ζελένσκι.

Την είδηση ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του πολωνικού Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ την έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο Τσέχος πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα.

«Ο σκοπός της επίσκεψης είναι να επιβεβαιωθεί η αδιαμφισβήτητη υποστήριξη σύσσωμης της ΕΕ στην εθνική κυριαρχία και στην ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Ο σκοπός αυτής της επίσκεψης είναι επίσης να παρουσιαστεί ένα ευρύ πακέτο στήριξης για την Ουκρανία και τους Ουκρανούς», έγραψε ο Π. Φιάλα.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του πολωνικού Υπουργικού Συμβουλίου, «ο πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου (Πολωνία) Mateusz Morawiecki και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Jaroslaw Kaczynski, μαζί με τον Τσέχο πρωθυπουργό Petr Fiala και τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας Janez Jansa, μεταβαίνουν σήμερα στο Κίεβο για συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky και τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Denys Shmyhal».

Αναφέρεται ότι η επίσκεψη διοργανώθηκε σε συμφωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ren

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...