Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Συνάντηση Πούτιν – Λουκασένκο

Συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλ. Πούτιν με τον Λευκορώσο ομόλογό του, Αλ. Λουκασένκο, στο Σότσι - Μάιος 2022
Συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλ. Πούτιν με τον Λευκορώσο ομόλογό του, Αλ. Λουκασένκο, στο Σότσι – Μάιος 2022

Με «σφυροκόπημα» δεκάδων στόχων στο Ντονμπάς συνεχίζεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών έχουν διακοπεί, με το Κίεβο να αναμένει πως η αυξανόμενη στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση θα συμβάλει ώστε να ανακτήσει εδαφικές απώλειες και τις ΗΠΑ να δηλώνουν ανοιχτά ότι αυτό που προέχει είναι η ενίσχυση της Ουκρανίας στο στρατιωτικό πεδίο και όχι οι διαπραγματεύσεις.

Σε αυτές τις συνθήκες η Ρωσία προωθεί τις δικές της «συμμαχίες» καπιταλιστικής ενοποίησης και ένα από τα βασικά θέματα που συζήτησαν ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλ. Πούτιν με τον Λευκορώσο ομόλογό του, Αλ. Λουκασένκο, χτες στο Σότσι ήταν το «Ενωσιακό Κράτος» Ρωσίας – Λευκορωσίας.

Ο Πούτιν ανέφερε ότι η διαδικασία περαιτέρω ανάπτυξης του «Ενωσιακού Κράτους» προχωράει αργά αλλά σταθερά, «ώστε να μπορέσει να ενισχύσει τα πολιτικά μας συστήματα, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ανάπτυξή τους, καθώς και μια στέρεη βάση για οικονομική ανάπτυξη».

Μετά από παζάρια πολλών ετών, το «Ενωσιακό Κράτος» προχωράει ιδιαίτερα μετά τη στήριξη της Ρωσίας στον Λευκορώσο Πρόεδρο κατά τη διάρκεια της απόπειρας ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για αλλαγή καθεστώτος τον Αύγουστο του 2020.

Τον περασμένο Νοέμβρη οι δυο Πρόεδροι ενέκριναν 28 προγράμματα του «Ενωσιακού Κράτους», καθώς και ένα νέο στρατιωτικό δόγμα και μια συμφωνία μετανάστευσης.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...