Ινδία: Αγρότες διαδηλωτές νεκροί καθώς αυτοκίνητα εισχώρησαν στο χώρο της διαδήλωσης

Αγρότης διαδηλωτής νεκρός στην Ινδία

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερις αγρότες, σκοτώθηκαν όταν ξέσπασε βία στην πολιτεία Ουτάρ Πραντές της Ινδίας, καθώς ένα κονβόι αυτοκινήτων που συνδέονταν με το γιο του ομοσπονδιακού υπουργού προσπέρασε μια ομάδα αγροτών που διαμαρτύρονταν για τους αγροτικούς νόμους, σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Μαρτυρίες αγροτών αναφέρουν ότι μέσα σε ένα από τα αυτοκίνητα βρισκόταν ο γιος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών της Ινδίας Ajay Kumar Mishra, ενώ ο ίδιος το αρνείται.

Η αστυνομία και αρκετοί άλλοι αξιωματούχοι της περιοχής επιβεβαίωσαν τον αριθμό των νεκρών, αλλά δεν κοινοποίησαν λεπτομέρειες.

Δύο αγρότες σκοτώθηκαν αφού χτυπήθηκαν από το αυτοκίνητο. Σε επακόλουθη βία, τρία μέλη του κυβερνώντος κόμματος Bharatiya Janata, ένας οδηγός και δύο άλλοι αγρότες σκοτώθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος και αξιωματούχους.

Οι αγρότες κλείνουν 10 μήνες διαδηλώσεων και απεργιών ενάντια σε τρεις νόμους που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση και καταπατούν το εισόδημα και τα δικαιώματα τους.

Πηγή: Aljazeera

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...