Ινδία: Ασθενείς μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι σε νοσοκομείο

Την κρίσιμη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η Ινδία λόγω κορονοϊού, και την ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της χώρας, αποτυπώνει η εικόνα που έρχεται στο φως της δημοσιότητας με δύο ασθενείς COVID-19 να μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι.

Τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ινδία είναι ζοφερά, με τα «μαύρα» ρεκόρ του ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων να διαδέχονται το ένα το άλλο. Την Παρασκευή 16/04, τα κρούσματα στη χώρα «εκτοξέυτηκαν» σε 217.353, με τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων να αγγίζει τα 14,3 εκατομμύρια -είναι η δεύτερη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.185 νέοι θάνατοι και πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό που σημειώνεται σε διάστημα επτά μηνών.

Χθες, Πέμπτη 15/04, το νοσοκομείο «Lok Nayak Jai Prakash Narayan» δέχθηκε συρροή ασθενών, σύμφωνα με το Reuters. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις για ασθενείς COVID στην Ινδία με 1.500 κλίνες και όμως, η κατάσταση στη χώρα είναι τέτοια που οι πολίτες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο καλούνται να μοιράζονται το κρεβάτι με άλλους ασθενείς, αφού η πληρότητα όπως φαίνεται φτάνει στο 100%.

Χαρακτηριστικό είναι ότι την Πέμπτη – με τα κρούσματα επίσης στα ύψη – στο νοσοκομείο κατέφτασε «χείμαρρος» από ασθενοφόρα με ασθενείς, ενώ κάποιοι μεταφέρθηκαν εκεί με λεωφορείο. Ανάμεσά τους και ένα νεογέννητο βρέφος.

Είμαστε αδιαμφισβήτητα υπερφορτωμένοι. Ήδη εργαζόμαστε με πληρότητα στο 100%

Σουρές Κουμάρ, Επικεφαλής του νοσοκομείου Lok Nayak Jai Prakash Narayan

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της χώρας, μετά από ένα αυστηρό lockdown τριών μηνών, προχώρησε σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στις αρχές του 2021, οπότε και η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά. Ο επικεφαλής του νοσοκομείου, αναφερόμενος στη σημερινή εικόνα και στους παράγοντες που βρίσκονται πίσω από αυτή, παρέπεμψε τόσο στη μη τήρηση των μέτρων από μέρους των πολιτών, όσο και στις μεταλλάξεις του κορονοϊού που αυξάνουν τη μεταδοτικότητα του ιού.

Ωστόσο, δεν μπορεί να κρυφτούν οι τραγικές ευθύνες των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο, από τις οποίες δεν εξαιρείται η Ινδία, όπου εν έτει 2021 και με την επιστήμη να έχει καταγράψει τρομερές κατακτήσεις να βλέπουμε τέτοιες εικόνες που δείχνουν την γύμνια ενός συστήματος που έχει σαπίσει. Γιατί δεν είναι ρεαλιστικό τα δημόσια συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο να καταρρέουν και άνθρωποι να πεθαίνουν χωρίς να τους έχει παρασχεθεί βοήθεια για να έχουν μια ευκαιρία να ζήσουν.

Με πληροφορίες από sputnik.gr

Δείτε ακόμα...