Ινδία: Ινδία: Βόμβα μικρής ισχύος εξερράγη κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία στο Νέο Δελχί

Νέο Δελχί

Βόμβα μικρής ισχύος εξερράγη κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία στο Νέο Δελχί, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 5.00 τοπική ώρα (13:30 ώρα Ελλάδας), την ώρα που ο πρόεδρος της Ινδίας Ραμ Νατ Κόβιντ και ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι συμμετείχαν σε στρατιωτική τελετή σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από εκεί.

Η αστυνομία του Δελχί ανέφερε πως η έκρηξη προκλήθηκε από «πολύ χαμηλής ισχύος αυτοσχέδιο μηχανισμό» και είχε αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια τριών αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση.

«Οι αρχικές εντυπώσεις υπονοούν πως ήταν μια κακόβουλη προσπάθεια να προκληθεί αίσθηση», ανέφερε σε μια δήλωση εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως δεν προκλήθηκαν ζημιές στο κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας και πως όλοι οι Ισραηλινοί διπλωμάτες και το προσωπικό της πρεσβείας είναι ασφαλείς. «Το περιστατικό ερευνάται από τις αρχές στην Ινδία, που είναι σε επαφή με τις συναφείς ισραηλινές αρχές», ανέφερε.

Ισραηλινός αξιωματούχος, υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε στο Reuters πως “αν και δεν υπήρξαν απώλειες, η Ινδία και όλοι οι παράγοντες στο Ισραήλ αντιμετωπίζουν την έκρηξη ως τρομοκρατικό περιστατικό”.

Ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών Σ Τζαϊσανκάρ είπε πως διαβεβαίωσε τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι «για την πληρέστατη προστασία της Πρεσβείας και των Ισραηλινών διπλωματών. Το θέμα είναι υπό διερεύνηση και δεν θα φεισθούμε προσπαθειών προκειμένου να βρούμε τους ενόχους».

Το 2012, έκρηξη κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία στο Νέο Δελχί προκάλεσε τον τραυματισμό της συζύγου Ισραηλινού διπλωμάτη, του οδηγού της και άλλων δύο ανθρώπων. Συνέπεσε με μια επίθεση σε έναν άλλο Ισραηλινό διπλωμάτη στο Τμπιλίσι, στη Γεωργία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...