Ινδία: Ίσως και δέκα φορές μεγαλύτερος ο αληθινός αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία λόγω της της Covid-19 θα μπορούσε να είναι 10 φορές μεγαλύτερος από τον επίσημο απολογισμό που σήμερα πλησιάζει τους 415.000 νεκρούς, σύμφωνα με αμερικανική έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το οποίο θα καθιστούσε την πανδημία τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στην Ινδία από την ανεξαρτησία της.

Ειδικοί που ασχολούνται με την επιδημιολογική κατάσταση στην Ινδία προειδοποιούν εδώ και καιρό ότι ο απολογισμός είναι πολύ υποεκτιμημένος στην χώρα αυτή του 1,3 δισεκ. κατοίκων.

Ωστόσο, η εκτίμηση του Κέντρου για την Παγκόσμια Ανάπτυξη (Center for Global Development) είναι η υψηλότερη που έχει γίνει ποτέ. Λαμβάνει υπόψιν τη δραματική επιδημιολογική έξαρση που καταγράφηκε τον Απρίλιο και τον Μάιο λόγω του ιδιαιτέρως μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που καλύπτει την περίοδο από την έναρξη της επιδημίας την προηγούμενη χρονιά έως φέτος τον Ιούνιο, μεταξύ 3,4 και 4,7 εκατ. άνθρωποι έχουν υποκύψει στον κορονοϊό το διάστημα αυτό.

Επισήμως, η Ινδία έχει καταγράψει λίγους περισσότερους από 414.000 νεκρούς λόγω της Covid-19, που είναι ο τρίτος υψηλότερος απολογισμός στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ (609.000) και τη Βραζιλία (542.000).

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...