Ινδία: Οι αγρότες συμπληρώνουν έξι μήνες διαμαρτυριών

Αγρότες στην ινδία σηματοδοτούν τους έξι μήνες διαδηλώσεων
Αγρότες στην Ινδία σηματοδοτούν τους έξι μήνες διαδηλώσεων / Πηγή: Aljazeera

Δεκάδες χιλιάδες αγρότες στην Ινδία θεσμοθετούν τη «Μαύρη Ημέρα» σε ολόκληρη τη χώρα για να σηματοδοτήσουν έξι μήνες από τις διαμαρτυρίες τους ενάντια στους νόμους περί αγροτικών προϊόντων που εγκρίθηκαν από την ινδική κυβέρνηση πέρυσι.

Οι αγρότες πραγματοποίησαν διαδηλώσεις, σήκωσαν μαύρες σημαίες και έκαψαν φιγούρες πολιτικών που ανήκουν στο κυβερνών κόμμα Bharatiya Janata (BJP), συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Narendra Modi, σε διάφορα σημεία της χώρας την Τετάρτη.

«Παρακολουθούμε μια Μαύρη Ημέρα», δήλωσε στο Aljazeera, ο Abhimanyu Kohar, μέλος του Sankyukt Kisan Morcha (SKM), αρχηγός περισσότερων από 40 αγροτικών ενώσεων που πραγματοποιούν από κοινού τις διαμαρτυρίες.

«Οι αγρότες σε όλη τη χώρα σηκώνουν μαύρες σημαίες στα σπίτια τους, σε τρακτέρ και άλλα οχήματα. Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας μας, καίμε επίσης ένα ομοίωμα του πρωθυπουργού Narendra Modi σε ολόκληρη τη χώρα επειδή δεν εκπλήρωσε τα αιτήματα μας.»

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, η κυβέρνηση του Modi εξέδωσε τρεις νόμους, λέγοντας ότι θα παράσχουν συλλογικά στους αγρότες καλύτερες επιλογές μάρκετινγκ για τα προϊόντα τους και θα σπάσουν το μονοπώλιο των προμηθειών και των κυβερνητικών αγορών που είναι γνωστοί ως «mandis».

Ωστόσο, οι αγρότες λένε ότι οι νόμοι έχουν ως στόχο να παρέχουν στις ιδιωτικές εταιρείες μεγαλύτερο έλεγχο στον τεράστιο γεωργικό τομέα και θα τους αφήσουν στο έλεος αυτών των εταιρειών που δεν θα έχουν καμία νομική υποχρέωση να τους πληρώσουν πλέον την εγγυημένη τιμή.

Πηγή: Aljazeera

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...