Ινδία: Σαρώνει η πανδημία με 3.380 νεκρούς σε 24 ώρες

Διαμαρτυρία γιατρών στην Ινδία για τη σύλληψη του γκουρού Μπάμπα Ράμντεβ
Διαμαρτυρία γιατρών στην Ινδία για τη σύλληψη του γκουρού Μπάμπα Ράμντεβ

Εξαιρετικά δύσκολα παραμένει η κατάσταση στην Ινδία λόγω του κορωνοϊού, αφού η χώρα ανακοίνωσε το Σάββατο 3.380 νέους θανάτους και 120.529 νέες λοιμώξεις απο τον ιο.

Αξίχει να σημειωθεί πως με τους νέους θανάτους ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην χώρα από τότε που ξέσπασε η πανδημία ανήλθε σε 344.082, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Επίσης μετά την προσθήκη των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού που καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο ο συνολικός αριθμός τους ανήλθε σε 28,69 εκατομμύρια, σύμφωνα και πάλι με τα στοιχεία του υπουργείου.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, χρησιμοποιούνται ακόμη και μη εγκεκριμένα εμβόλια, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει η Ινδία το καταστροφικό δεύτερο κύμα.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 2.713 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 132.364 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη γιγάντια ασιατική χώρα των 1,3 δισεκ. κατοίκων ανέρχεται ως εδώ σε 340.702 νεκρούς επί συνόλου 28,6 εκατομμυρίων κρουσμάτων, κατά τα επίσημα δεδομένα, που όμως ειδικοί έχουν χαρακτηρίσει πολύ υποτιμημένα.

Πρόκειται για τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: CNN.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...