Ινδία: Σαρώνει ο κυκλώνας Tauktae τις δυτικές ακτές- Τουλάχιστον 19 νεκροί και 90 αγνοούμενοι

Εικόνα από τον κυκλώνα στην Ινδία
Εικόνα από τον κυκλώνα στην Ινδία

Τουλάχιστον 19 νεκροί και 93 αγνοούμενοι, τεράστιες καταστροφές και 150.000 εκτοπισμένοι από τις εστίες τους είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των συνεπειών του σφοδρού κυκλώνα Tauktae που σαρώνει τις δυτικές ακτές της Ινδίας και είναι ο πιο ισχυρός που έχει πλήξει την περιοχή εδώ και περισσότερες από δύο δεκαετίες. Η «πολύ ισχυρή κυκλωνική καταιγίδα» συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 155-165 χιλιομέτρων την ώρα, με ριπές ανέμων έως 185 χλμ/ώρα, προειδοποίησε η ινδική μετεωρολογική υπηρεσία.

Οι 93 άνθρωποι που αγνοούνται επέβαιναν σε πλοίο που βυθίστηκε ανοικτά των ακτών της πόλης Μουμπάι. Το ινδικό ναυτικό είπε ότι έχει διασώσει 177 από τους 270 ανθρώπους που επέβαιναν στο πλοίο και ότι οι προσπάθειες για την εύρεση επιζώντων συνεχίζονται.

Άλλα τρία πλοία που μεταφέρουν περίπου 700 άτομα βρίσκονται στη θάλασσα.

Ο κυκλώνας έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές ενώ έχει επιδεινώσει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο Γκουτζαράτ, με την αναστολή εμβολιασμών.

Χθες σχεδόν 150.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στο Γκουτζαράτ, ενώ οι αρχές έκλεισαν λιμάνια και το κεντρικό αεροδρόμιο καθώς πλησίαζε ο κυκλώνας

Οι αρχές έχουν αναπτύξει περισσότερες από 50 ομάδες αντιμετώπισης καταστροφών. «Για να είμαστε βέβαιοι ότι τα νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύονται ασθενείς με cοvid-19 δεν θα αντιμετωπίσουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, έχουν εγκατασταθεί 1.383 γεννήτριες», δήλωσε ο Πανκάζ Κούμαρ. 

Ο Tauktae πλήττει την Ινδία την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο προκαλεί καθημερινά τον θάνατο περίπου 4.000 ανθρώπων στη χώρα. 

Πηγή: Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...