Ινδία: Σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος από γρίπη των πτηνών

Παιδιά στην Ινδία
Παιδιά στην Ινδία / Πηγή: PEXELS

Η Ινδία ερευνά τον πρώτο τεκμηριωμένο ανθρώπινο θάνατό στη χώρα από τη γρίπη των πτηνών αφού ένα 11χρονο αγόρι υπέκυψε στην ασθένεια στις αρχές του μήνα, λέει το υπουργείο Υγείας.

Το αγόρι εισήχθη στο Ινδικό Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών του Νέου Δελχί στις 2 Ιουλίου. Πέθανε την Τρίτη μετά από πολυ-οργανική αποτυχία, σύμφωνα με κυβερνητική δήλωση αργά την Τετάρτη.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που είχαν αναλάβει την θεράπευση του ασθενή και την οικογένεια του αγοριού έχουν παραμείνει απομονωμένοι και οι αρχές ξεκίνησαν τον εντοπισμό επαφών, ανέφερε η δήλωση.

Στην Χαριάνα, την πατρίδα του αγοριού στα βόρεια της Ινδίας, το Τμήμα Κτηνοτροφίας δεν βρήκε ύποπτο κρούσμα γρίπης των πτηνών, αλλά αύξησε την επιτήρηση, ανέφερε.

Η αλληλούχιση του γονιδιώματος και η απομόνωση του ιού βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ξεκινήσει μια επιδημιολογική έρευνα, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Ο θάνατος από τον ιό της γρίπης των πτηνών του στελέχους H5N1 υπογραμμίζει έναν πιθανό νέο κίνδυνο για το δεύτερο πολυπληθέστερο έθνος του κόσμου που καταπολεμά την πανδημία κορονοϊού, η οποία έχει μολύνει περισσότερους από 31 εκατομμύρια ανθρώπους και σκότωσε πάνω από 400.000.

Πηγή: Aljazeera

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...