Ινδία: Σήμερα η συνάντηση Μόντι – Λαβρόφ

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλ. Πούτιν με τον Ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
Φώτο αρχείου, Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλ. Πούτιν με τον Ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι. Ο Σ. Λαβρόφ θα συναντηθεί και με τον ινδό ομόλογό του Σουμπραχμανιάν Τζαϊσανκάρ.

Στο επίκεντρο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι το ρωσικό αέριο και πετρέλαιο με την Ρωσία να προσφέρει στην Ινδία μεγάλες εκπτώσεις για κάθε βαρέλι ρωσικού αργού πετρελαίου. Η Ινδία ετοιμάζεται να προχωρήσει στον υπολογισμό του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια. 

Πριν την άφιξη του Σ. Λαβρόφ στο Νέο Δελχί, οι ΗΠΑ έκαναν τις δικές τους παρεμβάσεις. Την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν συνομίλησε, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Ινδό ομόλογό του Σ. Τζαϊσανκάρ.  Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, συζήτησαν για «τις προτεραιότητες στην περιφέρεια» περιλαμβανομένων «των κοινών μας προσπαθειών για την προώθηση ενός ελεύθερου, ανοιχτού, ασφαλούς και ευημερούς Ινδο-Ειρηνικού».

Επίσης, στο Νέο Δελχί, πήγε ο Αμερικανός αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας για τη Διεθνή Οικονομία Νταλίπ Σινγχ. Δήλωσε ότι «ήρθε με πνεύμα φιλίας να εξηγήσω πώς λειτουργούν οι κυρώσεις μας (σ.σ. κατά της Ρωσίας), τη σημασία της στράτευσης στο πλευρό μας, της έκφρασης μιας κοινής απόφασης και της ανάπτυξης των κοινών συμφερόντων μας. Και, ναι, υπάρχουν συνέπειες για χώρες που ενεργά προσπαθούν να παρακάμψουν τις κυρώσεις…»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...