Ινδία: Στους 135 αυξήθηκαν οι νεκροί από την κατάρρευση γέφυρας στο κρατίδιο Γκουτζαράτ

Κατάρρευση γέφυρας στο κρατίδιο Γκουτζαράτ στην Ινδία - Οκτώβρης 2022
Φώτο Αρχείου / Κατάρρευση γέφυρας στο κρατίδιο Γκουτζαράτ στην Ινδία – Οκτώβρης 2022

Ο απολογισμός των θυμάτων της κατάρρευσης πεζογέφυρας στην πολιτεία Γκουτζαράτ της Ινδίας αυξήθηκε στους 135 νεκρούς σήμερα, καθώς οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης διανύουν την τρίτη τους ημέρα, μολονότι πιστεύεται πως σχεδόν όλοι όσοι αγνοούνταν έχουν πλέον βρεθεί.

Η γέφυρα της εποχής της αποικιοκρατίας που συνέδεε τις όχθες του ποταμού Ματσού, στην πόλη Μόρμπι, ήταν γεμάτη κόσμο, εν μέσω του φεστιβάλ Ντιβάλι, της γιορτής «του φωτός», όταν κατέρρευσε το βράδυ της Κυριακής, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να πέσουν ο ένας πάνω στον άλλο και στα νερά του ποταμού από ύψος κάπου δέκα μέτρων.

Οι αρχές εκτιμούν πως πάνω στη γέφυρα και γύρω από αυτή βρίσκονταν από 200 ως 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Η γέφυρα, πλάτους 1,25 και μήκους 233 μέτρων, είχε ανοίξει ξανά για το κοινό έπειτα από εργασίες συντήρησης, χωρίς όμως να έχει εκδοθεί πιστοποιητικό ασφαλείας από τις αρχές.

«Ένας άνθρωπος που είχε τραυματιστεί και διακομιστεί σε νοσοκομείο υπέκυψε, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων στους 135 νεκρούς», ανέφερε αξιωματούχος της αυτοδιοίκησης στη Μόρμπι. «Οι επιχειρήσεις έρευνας ξανάρχισαν σήμερα. Πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή αγνοείται ένας άνθρωπος», πρόσθεσε.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...