Ινδία: Τα πλοία του Ινδικού Ναυτικού για τον επαναπατρισμό υπηκόων που βρίσκονται στο εξωτερικό

Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό
Φώτο Αρχείου / Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό / Πηγή: Indian Navy

Το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε την Επιχείρηση “Samudra Setu” – που σημαίνει «θαλάσσια γέφυρα» – ως μέρος της εθνικής προσπάθειας επαναπατρισμού Ινδών πολιτών από το εξωτερικό εν μέσω πανδημίας coronavirus.

Το αμφίβιο πλοίο INS Magar έχει επίσης ταξιδέψει στις Μαλδίβες και βρίσκεται στο Μαλέ, πρόσθεσε το ναυτικό.

Συνολικά 1.000 άτομα προγραμματίζονται να επαναπατριστούν κατά τη Φάση-1. Θα τηρηθούν οι σχετικοί με το COVID-19 κανόνες κοινωνικής απόστασης έναντι της φέρουσας ικανότητας και των ιατρικών εγκαταστάσεων που διατίθενται επί του σκάφους.

Τα πλοία έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για την υποδοχή και το προσωπικό θα παρέχει τις βασικές ανέσεις και ιατρικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της θαλάσσιας διέλευσης.

Γενικό Επιτελείο Ινδικού Ναυτικού

Το ναυτικό ενημέρωσε επίσης ότι τα πλοία αμφίβιων αποστολών INS Airawat και INS Shardul είναι πιθανό να προωθηθούν στην περιοχή του Περσικού Κόλπου για επαναπατρισμό Ινδών υπηκόων.

Πολεμικά πλοία με ιατρικές ομάδες και προμήθειες βοήθειας έχουν αποσταλεί σε διάφορες χώρες της περιοχής του Ινδικού Ωκεανού. Στο ταξίδι επιστροφής τους, τα πλοία θα φέρουν πίσω Ινδούς υπηκόους από αυτήν την περιοχή.

Ινδικό ναυτικό - INS Jalashwa
Φώτο Αρχείου / Ινδικό Nαυτικό – INS Jalashwa / Πηγή: Ινδικό Ναυτικό

Επιπλέον, οι Ινδικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ετοιμάσει έξι εγκαταστάσεις καραντίνας που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 2.100 Ινδούς που εκκενώθηκαν από διάφορες χώρες. Οι εκτοπισμένοι λόγω της COVID-19 στη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και τη Μαλαισία θα στεγαστούν στις εγκαταστάσεις καραντίνας που διατηρούνται από τις τρεις υπηρεσίες – τον Ινδικό Στρατό, το Ινδικό Ναυτικό και την Ινδική Πολεμική Αεροπορία – στο Τζοντπούρ, Τζαϊσαλμέρ , Bhopal, Kochi, Vishakhapatnam και Chennai. Οι εκτοπισμένοι θα υποβληθούν σε υποχρεωτική καραντίνα σύμφωνα με τις SOP στις ακόλουθες εγκαταστάσεις καραντίνας, μετά τις οποίες θα ληφθούν περαιτέρω απαραίτητα μέτρα για το επόμενο ταξίδι τους σύμφωνα με τα εγκεκριμένα SOP.

Δείτε ακόμα...