Ινδία: Το Ανώτατο Δικαστήριο παραμένει σε εφαρμογή της νέας γεωργικής νομοθεσίας

Καταστολή σε διαδηλώσεις των αγροτών στην Ινδία
Καταστολή σε διαδηλώσεις των αγροτών στην Ινδία

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας έχει θέσει σε παύση την εφαρμογή τριών νέων αγροτικών νόμων που αντιτίθενται έντονα από αγρότες, οι οποίοι διαδηλώνουν στα περίχωρα της ινδικής πρωτεύουσας για περισσότερο από ένα μήνα.,

Το δικαστήριο θα συγκροτήσει επιτροπή για να ακούσει τα παράπονα των αγροτών κατά των νόμων, δήλωσε ο αρχηγός της δικαιοσύνης Sharad Arvind Bobde κατά τη διάρκεια ακρόασης την Τρίτη.

«Συνεχίζουμε με τους τρεις νόμους για τη γεωργία μέχρι περαιτέρω οδηγι΄ψν», δήλωσε ο Μπομπντέ.

«Έχουμε τη δύναμη να φτιάξουμε μια επιτροπή και η επιτροπή μπορεί να μας δώσει την έκθεση», είπε, διατάχοντας την παραμονή για μια άγνωστη περίοδο για τους νόμους που ψηφίστηκαν τον Σεπτέμβριο. «Θα προστατεύσουμε τους αγρότες».

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μόντι απέκλεισε την κατάργηση των νόμων παρά τις εκτεταμένες διαμαρτυρίες από αγρότες και άλλες ομάδες εργατών σε ολόκληρη τη χώρα.

Παρά τις συνθήκες κατάψυξης, χιλιάδες αγρότες έχουν στρατοπεδεύσει στα περίχωρα του Νέου Δελχί από τα τέλη Νοεμβρίου.

Τουλάχιστον οκτώ γύροι συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης και των ομάδων αγροτών δεν θα μπορούσαν να σπάσουν το αδιέξοδο. Οι δύο πλευρές πρόκειται να συναντηθούν την επόμενη Παρασκευή.

«Δεν θεωρώ ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι νίκη, αλλά τουλάχιστον είναι ένα καλό βήμα. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η κυβέρνηση που ήταν ανυπόμονη θα απομακρυνθεί », δήλωσε ο Paramjeet Singh της Ένωσης Μπάταρτια Κισάν (Ινδική Ένωση Αγροτών ή BKU) στο Al Jazeera.

Είπε ότι οι ηγέτες των αγροτικών ενώσεων θα συναντηθούν αργότερα την Τρίτη και θα αποφασίσουν τη μελλοντική πορεία της διαμαρτυρίας τους.

Ο Mahavir Singh της All India Kisan Sabha είπε στο Al Jazeera ότι η ένωση θα διακόψει τις διαμαρτυρίες μόνο όταν ανακληθούν οι νόμοι.

«Η απλή απαίτησή μας είναι η ανάκληση των νόμων. Αν δεν καταργηθούν οι νόμοι, θα συνεχίσουμε τη διαμαρτυρία μας », είπε.

Πηγή: Aljazeera

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...