Ινδία: Τους 134 έφτασαν οι νεκροί από την κατάρρευση γέφυρας στο κρατίδιο Γκουτζαράτ

Ο απολογισμός των νεκρών από την κατάρρευση κρεμαστής γέφυρας στην Ινδία αυξήθηκε σε 134 σήμερα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, ενώ η αστυνομία συνέλαβε εννέα ανθρώπους στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγει για ένα από τα πιο πολύνεκρα δυστυχήματα στη χώρα την τελευταία δεκαετία.

Βίντεο που τραβήχτηκε ακριβώς πριν από την κατάρρευση της γέφυρας δείχνει μια ομάδα νεαρών ανδρών να παίρνουν φωτογραφίες, ενώ άλλοι προσπαθούσαν να την κουνήσουν από τη μία πλευρά στην άλλη, προτού αυτή καταρρεύσει στον ποταμό που βρίσκεται από κάτω της όταν τα καλώδια που την κρατούσαν υποχώρησαν.

Η αστυνομία στο κρατίδιο Γκουτζαράτ, όπου σημειώθηκε η τραγωδία, ανακοίνωσε ότι έχει συλλάβει εννέα ανθρώπους μετά την έναρξη ποινικής έρευνας κατά μη κατονομαζόμενων προσώπων, υπεύθυνων για την ανακαίνιση, τη συντήρηση και τη διαχείριση της γέφυρας.

Τοπικοί αξιωματούχοι επεσήμαναν από την πλευρά τους ότι ο διαχειριστής της γέφυρας, η εταιρεία Oreva που κατασκευάζει ρολόγια και ηλεκτρικές συσκευές, δεν είχε ενημερώσει τις αρχές για την επαναλειτουργία της γέφυρας την προηγούμενη εβδομάδα, έπειτα από εργασίες συντήρησης, ενώ πρόσθεσαν ότι δεν είχε εκδοθεί πιστοποιητικό ασφαλείας.

Η κρεμαστή γέφυρα, μήκους 233 μέτρων, που κατασκευάστηκε το 1880 στον ποταμό Ματσού που διαπερνά την πόλη Μόρμπι, ήταν γεμάτη την Κυριακή το βράδυ από ανθρώπους που συμμετείχαν σε εκδηλώσεις για να συμμετάσχουν σε θρησκευτικές γιορτές. Όταν κατέρρευσε οι άνθρωποι που βρίσκονταν πάνω της έπεσαν σε βάθος περίπου 10 μέτρων στον ποταμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...