Ινδία: Ξεκινά η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V τον Σεπτέμβριο

Το Ρωσικό εμβόλιο κατα του covid-19, "Sputnik-V"
Φώτο Αρχείου / Το Ρωσικό εμβόλιο κατα του covid-19, “Sputnik-V”

Η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik V, στην Ινδία ξεκινά τον Σεπτέμβριο και θα πραγματοποιηθεί από το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και το Ινστιτούτο Serum της Ινδίας (SII).

«Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων και το Ινστιτούτο Serum της Ινδίας, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εμβολίων στον κόσμο κατά όγκο, ανακοίνωσαν σήμερα συνεργασία για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού» τονίζεται στην κοινή δήλωση, με την πρώτη παρτίδα να αναμένεται να παραχθεί στις εγκαταστάσεις της SII τον Σεπτέμβριο.

Μάλιστα, οι πλευρές σχεδιάζουν να παράγουν περισσότερες από 300 εκατομμύρια δόσεις του Sputnik V στην Ινδία ετησίως.Ήδη το ινδικό Ινστιτούτο Serum, έχει λάβει δείγματα του εμβολίου από τον δημιουργό του, το Ερευνητικό Κέντρο Gamaleya.

«Η Ινδία γίνεται ο κορυφαίος κόμβος παραγωγής για την παραγωγή εμβολίου Sputnik. Το RDIF είχε προηγουμένως συνάψει συμφωνίες με αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες στην Ινδία (Gland Pharma, Hetero Biopharma, Panacea Biotec, Stelis Biopharma, Virchow Biotech και Morepen) για παραγωγή του ρωσικού εμβολίου» αναφέρεται στη δήλωση με τον Διευθύνων Σύμβουλο του Ρωσικού Ταμείου, Κύριλ Ντμίτριεφ να δηλώνει ικανοποιημένος με τη συνεργασία.

«Αυτή η στρατηγική συνεργασία είναι ένα σημαντικό βήμα για την ουσιαστική αύξηση των παραγωγικών μας δυνατοτήτων, αποδεικνύοντας ένα τέλειο παράδειγμα σύμπλευσης δυνάμεων και γνώσης για τη διάσωση ζωών τόσο στην Ινδία όσο και σε όλο τον κόσμο. Με τη μεταφορά τεχνολογίας να είναι σε εξέλιξη αναμένουμε ότι οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου θα παράγονται από κοινού με το SII τους επόμενους μήνες» , υπογράμμισε ο κ. Ντμίτριεφ

Πηγή: sputniknews.gr

Δείτε ακόμα...