Ηνωμένο Βασίλειο: Προγραμματίζει μείωση κατά 85% της βοήθειας προς το UNFPA

unfpa

Το Ηνωμένο Βασίλειο προγραμματίζει μείωση κατά περίπου 85% της βοήθειας που προσφέρει σε ένα πρόγραμμα οικογενειακού προγραμματισμού του ΟΗΕ για τις φτωχότερες χώρες του κόσμου. Αυτό ανακοινώθηκε αργά χθες. Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (UNFPA) περιγράφοντας την εξέλιξη αυτή, την χαρακτήρισε «καταστροφική».

Μία αρχική δέσμευση από τη Βρετανία για τη διάθεση 154 εκατομμυρίων λιρών (177 εκατομμυρίων ευρώ) για τις προμήθειες της UNFPA, κατά τη χρονιά που διανύουμε, θα μειωθεί σε μόλις 23 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με το ίδιο ταμείο.

Το πρόγραμμα προμηθειών του αναφερόμενου ταμείου του ΟΗΕ, αφορά τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Η εξέλιξη αυτή είχε μεταδοθεί νωρίτερα χθες από το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Η εφημερίδα «The Guardian» ανέφερε χθες, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μειώσει τα χρήματα που προσφέρει για πόσιμο νερό, αλλά και για προγράμματα υγιεινής και αποχέτευσης σε αναπτυσσόμενες χώρες, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%.

Η βρετανική κυβέρνηση θα μειώσει τις δεσμεύσεις της για τις δαπάνες της, στη χορήγηση ξένης βοήθειας, καθώς έχει εξαγγείλει δαπάνες στο 0,5% επί του ΑΕΠ για το 2021, έναντι προηγούμενης δέσμευσης για δαπάνες στο 0,7%, είχε δηλώσει τον περασμένο Νοέμβριο, ο υπουργός των Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

Ο καπιταλισμός που είναι η αιτία του ότι οι κοινωνικές ανάγκες δεν είναι κοινωνικό αγαθό αλλά εμπόρευμα, η ελεημοσύνη του κυμαίνεται ανάλογα με τις διακυμάνσεις της καπιταλιστικής κερδοφορίας για να φαίνεται και ‘φιλάνθρωπος’ ο θύτης-το κεφάλαιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...