Ιωάννινα: Το ΚΚΕ καταγγέλλει την στάση της Αστυνομίας που προσπάθησε να εμποδίσει εξόρμηση έξω απ’ το στρατόπεδο του Περάματος

Η Τ.Ο Ιωαννίνων του Κ.Κ.Ε. καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, που προσπάθησε να παρεμποδίσει πολιτική εξόρμηση μελών του Κ.Κ.Ε έξω από το στρατόπεδο του Περάματος. Φυσικά,η παραπάνω στάση στηρίζεται στις γενικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης Ν.Δ., που θέλουν τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας απέναντι στον λαό που αγωνίζεται.

Οι κομμουνιστές μοίραζαν κείμενο της Επιτροπής του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, που καλούσε να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των ένστολων από τον COViD-19.

Ανάμεσα σε άλλα, στο πολιτικό υλικό αναφέρονταν:

«…Ιδιαίτερα σήμερα απαιτείται:
•Μέτρα για τη μείωση του συνωστισμού στους θαλάμους
•Άμεση χορήγηση όλου του αναγκαίου φαρμακευτικού υλικού και ειδών καθαριότητας για τις μονάδες, καθώς και ατομικών αντισηπτικών υλικών για το προσωπικό.
•Αυστηρός έλεγχος στη λήψη μέτρων ατομικής υγιεινής
•Απρόσκοπτη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, με τις χειρόγραφες συνταγές στα Ατομικά Βιβλιάρια Νοσηλείας ή με το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης……»

Τα παραπάνω αιτήματα φαίνεται να ενόχλησαν,καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο κάλεσαν του κομμουνιστές να σταματήσουν την πολιτική τους δράση. Χρησιμοποίησαν μάλιστα το αστείο επιχείρημα ότι τα 2 μέλη του Κ.Κ.Ε «παρεμπόδιζαν την λειτουργία του στρατοπέδου» μοιράζοντας τα φυλλάδια.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τους πείραξε ακόμα και η ανάρτηση πανό με το ίδιο περιεχόμενο,σε δημόσιο δρόμο,με την δικαιολογία ότι «το πανό απαγορεύεται πέριξ του στρατοπέδου» και πως «το πανό μας χαλάει την αισθητική».

Στο σημείο μάλιστα έφτασαν 2 περιπολικά και αστυνομικοί με πολιτικά. Σοβαρές είναι και οι ευθύνες της διοίκησης τους στρατοπέδου, που έστειλε ένστολο να βγει εκτός του στρατοπέδου και να τραβήξει φωτογραφίες το «επικίνδυνο πανό».

Πρέπει να σημειωθεί, ότι τα μέλη του Κ.Κ.Ε. είχαν πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, όπως μάσκες και γάντια, σε αντίθεση με τους αστυνομικούς που δεν είχαν κανένα μέτρο προστασίας, χωρίς δική τους ευθύνη.

Τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και οι φαντάροι έχουν κάθε δικαίωμα στην πολιτική ενημέρωση και το Κ.Κ.Ε θα υπερασπιστεί αυτό τους το δικαίωμα. Καλεί τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων να κλείσουν τα αυτιά τους στις φωνές που προσπαθούν να βάλουν εμπόδιο στην πολιτική-συνδικαλιστική δράση μέσα στις ένοπλες δυνάμεις. Έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν να παρθούν άμεσα μέτρα που να εξασφαλίζουν την υγιή διαβίωσή τους. Να μην επιτρέψουμε να αξιοποιηθεί η πανδημία, για να περιοριστούν τα πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, τόσο των ένστολων, όσο και του υπόλοιπου λαού

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...