Ιορδανία: Δύο νεκροί και 14 τραυματίες από την κατάρρευση 4ώροφου κτιρίου στο Αμάν

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίστηκαν σήμερα από την κατάρρευση τετραώροφου κτιρίου στο Αμάν, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές της Ιορδανίας.

Ο απολογισμός που δόθηκε από νοσοκομεία γνωστοποιεί «τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό 14 από την κατάρρευση πολυκατοικίας στο Τζάμπαλ αλ Ουεϊμπντέχ, μια συνοικία στο κέντρο του Αμάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της διεύθυνσης δημόσιας ασφάλειας ’Αμερ αλ Σαρτάουι.

«Τα σωστικά συνεργεία που βρίσκονται εκεί συνεχίζουν τις έρευνές τους αφότου ανέσυραν και δεύτερο πτώμα από τα συντρίμμια», πρόσθεσε ο Σαρτάουι σε δηλώσεις που έκανε σε επίσημο τηλεοπτικό δίκτυο.

Η κατάρρευση του κτιρίου πιστεύεται ότι οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ήταν «παλιό και ετοιμόρροπο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός τοπικής Αυτοδιοίκησης Ταουφίκ Κρισάν στο ίδιο δίκτυο, προσθέτοντας ότι οι αρχές «επιθεωρούν την κατάσταση γειτονικών κτιρίων».

Συνοδεία υπουργών, ο πρωθυπουργός Μπίσερ αλ Χασαουνέχ μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος στην Τζάμπαλ αλ Ουεϊμπντέχ, μια από τις παλαιότερες συνοικίες του Αμάν και γνωστή κυρίως για την πολιτιστική της ζωή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...