ΗΠΑ: 6 νεκροί σε σύγκρουση αεροσκαφών σε αεροπορική επίδειξη

Σύγκρουση αεροσκαφών σε επίδειξη
Πηγή: AP

Εξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Σάββατο στο Ντάλας των ΗΠΑ, όταν δύο στρατιωτικά αεροσκάφη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου συγκρούστηκαν στον αέρα προτού συντριβούν στο έδαφος και τυλιχτούν στις φλόγες μπροστά σε πλήθος κόσμου που παρακολουθούσε μια αεροπορική επίδειξη.

Αξιωματούχοι δήλωσαν σήμερα ότι ευτυχώς κανείς στο έδαφος δεν τραυματίστηκε, ενώ σε πρώτη φάση δεν δόθηκαν στοιχεία για την ταυτότητα των θυμάτων.

Η συντριβή περιελάμβανε αεροπλάνα της εποχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – ένα βομβαρδιστικό Boeing B-17 Flying Fortress και ένα μαχητικό Bell P-63 Kingcobra – που πετούσαν στην επίδειξη «Wings Over Dallas Airshow», στο αεροδρόμιο Dallas Executive, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA).

Τόσο η FAA όσο και η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) διέταξαν έρευνα για τα αίτια της σύγκρουσης των δύο αεροσκαφών και τα μέτρα ασφαλείας στην επίδειξη.

Επαναλαμβανόμενα δυστυχήματα σε επιδείξεις με αεροσκάφη – αντίκες

Σημειώνεται ότι πριν τρία χρόνια 7 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε άλλο ατύχημα σε αεροπορική επίδειξη, όταν ένα βομβαρδιστικό αεροσκάφος συνετρίβη στο Κονέκτικατ.

Η δε εταιρεία “Commemorative Air Force” στην οποία ανήκαν τα αεροπλάνα που συγκρούστηκαν στο Ντάλλας είχε και προηγούμενα θανατηφόρα ατυχήματα στη διάρκεια των 60 χρόνων της ύπαρξής της.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ένα θανατηφόρο ατύχημα το 1995 σε αεροπορική επίδειξη στο Τέξας, με ένα βομβαρδιστικό Β-26, κατά το οποίο σκοτώθηκαν 5 μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ.

Το 2001, σε δύο ξεχωριστά δυστυχήματα με αεροπλάνα της εταιρείας στο Τέξας, σκοτώθηκαν 3 άνθρωποι.

Το 2005 δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν μονοκινητήριο αεροπλάνο που ανήκε στην εταιρεία συνετρίβη στη Τζόρτζια.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΡ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...