ΗΠΑ: Αφλογιστία από το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS FORD που δεν μπορεί να απονηώσει αεροπλάνα

Πυρινοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, USS Gerald R. Ford (CVN 78)
Το «τζούφιο» πυρινοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, USS Gerald R. Ford (CVN 78) Πηγή: U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Ridge Leoni/Released

Το πιο ακριβό αεροπλανοφόρο στην ιστορία των ΗΠΑ είναι «τζούφιο»!!! Αφλογιστία από το αεροπλανοφόρο USS FORD των 13,2 δισ.. Δεν μπορεί να απονηώσει αεροπλάνα!

Το USS Ford είναι το πιο ακριβό αεροπλανοφόρο που κατασκευάστηκε ποτέ. Ωστόσο τρία χρόνια μετά την παράδοσή του στο Ναυτικό των ΗΠΑ εξακολουθεί να μην μπορεί να αναλάβει καμία αποστολή. Αιτία: αναξιόπιστα τεχνολογικά συστήματα που δεν επιτρέπουν την απονήωση αεροσκαφών. 

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ τα οποία χρησιμοποιούν καταπέλτες ατμού για να επιταχύνουν τα αεροσκάφη, το USS Ford «εκτοξεύει» τα αεροπλάνα από το κατάστρωμα μέσω ενός υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρομαγνητικού συστήματος. Το οποίο μέχρι σήμερα και παρά τις συνεχείς δοκιμές και παρεμβάσεις, συνεχίζει να είναι αναξιόπιστο.

Σε σχετική έκθεση που αποκάλυψε το Bloomberg News, ο διευθυντής δοκιμών αναφέρει ότι «η φτωχή αξιοπιστία των νέων τεχνολογικών συστημάτων που είναι κρίσιμα για πτητικές λειτουργίες, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ικανότητα της USS Ford να διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις».

Η αξιολόγηση στην οποία βασίστηκε η έκθεση περιελάμβανε 3.975 απονηώσεις και προσνηώσεις στο USS Ford, κατά τη διάρκεια 11 δοκιμών, που πραγματοποιήθηκαν από το Νοέμβριο του 2019 έως τον Σεπτέμβριο του 2020.

Το ηλεκτρομαγνητικό σύστημα έπρεπε να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει 4.166 απονηώσεις πριν αντιμετωπίσει δυσλειτουργία. Αντ ‘αυτού, μετά από έναν κύκλο μόλις 181 απονηώσεων, το σύστημα βγήκε εκτός και απαιτείτο επισκευή του.

Εμείς προτείνουμε στην Αμερικανική ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού να το μετατρέψει σε Δημόσιο Νοσοκομείο και εμβολιαστικό κέντρο. Αυτό έχει ανάγκη ο Αμερικανικός λαός. Άλλωστε από τη δική του δουλειά και τσέπη έκλεψαν τα 13,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το «τζούφιο» καμάρι του US NAVY…

Με πληροφορίες από Ημερησία

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...