ΗΠΑ: Αναδιάταξη της αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης στον Νίγηρα

Αμερικανοί στρατιώτες στη Μοσούλη
Φώτο Αρχείου

Στην αναδιάταξη της στρατιωτικής τους δύναμης στον Νίγηρα, περίπου 1.100 ατόμων, προχωρούν οι ΗΠΑ, με μεταφορά μελών και εξοπλισμού μακριά από την πρωτεύουσα, Νιαμέι.

Η εξέλιξη καταγράφεται με φόντο το πραξικόπημα στη χώρα, τις διαπραγματεύσεις της στρατιωτικής κυβέρνησης για αποχώρηση των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων, αλλά και τα σχέδια στρατιωτικής επέμβασης που καταστρώνει η «Οικονομική Κοινότητα Δυτικής Αφρικής» (ECOWAS), με τις πλάτες της Γαλλίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του Πενταγώνου, Σαμπρίνα Σινγκ, μέρος του προσωπικού και των στρατιωτικών υποδομών, όπλων και εξοπλισμού μεταφέρεται από την 101η αεροπορική βάση των ΗΠΑ στη Νιαμέι στην 201η αεροπορική βάση τους στην πόλη Αγκαντέζ, για «προληπτικούς λόγους».

Η Σινγκ πρόσθεσε ότι η θέση της αμερικανικής δύναμης στον Νίγηρα «δεν έχει αλλάξει», εκφράζοντας στη συνέχεια την ευχή «η κατάσταση στο έδαφος να επιλυθεί διπλωματικά».

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι και οι 1.100 Αμερικανοί παραμένουν στη δυτικοαφρικανική χώρα, επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει καμία άμεση απειλή για το αμερικανικό προσωπικό ή βία επί του εδάφους».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...