ΗΠΑ: Αναστέλλουν τα ταξίδια προς Μ. Βρετανία και Ιρλανδία

Ο λευκός Οίκος- ΗΠΑ

Από το βράδυ της Δευτέρας οι ΗΠΑ αναστέλλουν όλα τα ταξίδια προς την Μ. Βρετανία και την Ιρλανδία. Οι δύο χώρες πρόκειται να προστεθούν στη λίστα των χωρών που οι ΗΠΑ έχουν αποκλείσει ως ταξιδιωτικούς προορισμούς λόγω κορονοϊού.

“Ο πρόεδρος αποφάσισε να αναστείλει όλα τα ταξίδια προς την Μ. Βρετανία και την Ιρλανδία απ’ το βράδυ της Δευτέρας, τα μεσάνυχτα”, είπε ο Μάικ Πενς, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξη στον Λευκό Οίκο το Σάββατο.

Η επιβεβαίωση της είδησης ήρθε λίγο αργότερα έπειτα από δηλώσεις του ίδιου του πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σημείωσε ότι “παίρνουμε τον ιό στα σοβαρά”.

Περισσότεροι από 800 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο και 100 στην Ιρλανδία έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό. Οι θάνατοι στις δύο χώρες έχουν ανέλθει σε 20 και 1 αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος, έπειτα από τη συνεχή του άρνηση να κάνει τις εξετάσεις παρά το γεγονός ότι έχει έρθει σε επαφή με 2 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού, όπως ενημέρωσε το Σάββατο, έκανε τις απαραίτητε εξετάσεις και αναμένει τα αποτελέσματα.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...