ΗΠΑ: «Αντιπαραγωγικές» οι δηλώσεις που αυξάνουν τις εντάσεις «μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ»

ΗΠΑ - Στέιτ Ντιπάρτμεντ - State Department

«Αντιπαραγωγικές» χαρακτήρισε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ τις δηλώσεις που «θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ», σε μια συγκυρία «όπου η Ρωσία έχει εισβάλει ξανά σε ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος», κληθείς από τους Έλληνες ανταποκριτές να σχολιάσει την επιθετική ρητορική της Τουρκικής κυβέρνησης. 

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ κινήθηκε στην γνωστή γραμμή «βρείτε τα», για την επίλυση των «διαφορών», όπως βαφτίζονται οι απαράδεκτες τουρκικές αξιώσεις.

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ενθαρρύνουν τους Συμμάχους στο ΝΑΤΟ να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών μέσω της διπλωματίας. Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται. Καλούμε όλα τα μέρη να αποφύγουν τη ρητορική και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ. 

Δείτε ακόμα...