ΗΠΑ: Απαγόρευση κομμουνιστών θέλει ο Τραμπ

Σε νέο αντικομμουνιστικό παραλήρημα προχώρησε χτες ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2024, Ντ. Τραμπ, λέγοντας ότι θα ενεργοποιήσει νόμο περί μετανάστευσης και ιθαγένειας προκειμένου να απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ «κομμουνιστών, μαρξιστών και σοσιαλιστών». Δεν απέκλεισε δε να πάρει μέτρα κατά κομμουνιστών και σοσιαλιστών που γεννήθηκαν και ζουν στις ΗΠΑ.

«Οσοι έρχονται εδώ για να απολαύσουν τη χώρα μας, πρέπει και να την αγαπούν. Θα κρατήσουμε μακριά από την Αμερική ξένους κομμουνιστές που μισούν τους Χριστιανούς, επίσης μαρξιστές και σοσιαλιστές», είπε σε προεκλογική συγκέντρωση το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Αssociated Ρress».

Είπε ακόμα ότι θα πρέπει να θεσπιστεί «νέος νόμος για κομμουνιστές και μαρξιστές που μεγάλωσαν στην Αμερική».

Πέρα από τον αντικομμουνισμό, που αποτελεί πάγιο συστατικό στοιχείο της κυρίαρχης ιδεολογίας στις ΗΠΑ και τροφοδοτείται από όλο το αστικό πολιτικό σύστημα, ο Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι, στο πλαίσιο της προσπάθειας χάραξης κάλπικων διαχωριστικών γραμμών, κατά καιρούς καταγγέλλουν ως «κομμουνιστές» και «σοσιαλιστές» …τους Δημοκρατικούς και την κυβέρνηση Μπάιντεν!

Κατά την προεδρία του ο Τραμπ είχε θεσπίσει και απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ για εκατομμύρια μουσουλμάνους από χώρες τις οποίες ο ίδιος συσχέτισε με την τρομοκρατία.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι η τωρινή πρόταση Τραμπ πατάει σε παλιό νόμο της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Ιθαγένειας (γνωστής ως Τομέα 212), ο οποίος τυπικά μέχρι σήμερα απαγορεύει τη χορήγηση άδειας παραμονής και εργασίας (της λεγόμενης «πράσινης βίζας») σε μέλη οποιουδήποτε Κομμουνιστικού Κόμματος ή τη χορήγηση υπηκοότητας.

Ο νόμος στηρίζεται σε κανονισμό του 1918 για την πάταξη «εξωτερικών απειλών από την αναρχία και τον κομμουνισμό»…

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...