ΗΠΑ: Από τη ‘Σκύλλα στη Χάρυβδη”

εκλογές ηπα-υποστηρικτές τραμπ

Συμφωνούν στην στρατηγική και στο τσάκισμα του λαού τους, τσακώνονται σε επιμέρους. Ξεπερνώντας και τα τυπικά αστικά πρότυπα μιας προεκλογικής περιόδου, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να εμφανίσει την εικόνα του «άτρωτου» που νίκησε και τον …κορονοϊό, και οι Δημοκρατικοί να πείσουν ότι ο δικός τους υποψήφιος Τζο Μπάιντεν είναι υγιής και κάνει συχνά τεστ. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο αμερικάνικος λαός υποφέρει από την εμπορευματοποιημένη υγεία, με ένα ‘γυμνό’ δημόσιο σύστημα Υγείας, με 8 εκατομμύρια ανθρώπους να νοσούν και σχεδόν 220.000 έχουν πεθάνει.

Ο Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία επικεντρώνεται σε πολιτείες – «κλειδιά», χτες στη Φλόριντα, σήμερα στην Πενσιλβάνια και αύριο Τετάρτη στην Αϊόβα.

Εν τω μετά, ο Τραμπ για να ενισχύσει το πόσο ‘δυνατός’ είναι, προέβη σε ένα προεκλογικό σποτ σχετικά με τον κορονοϊό. Αυτό, προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής επιδημιολόγου Δρ. Άντονι Φάουτσι, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του γιατί δηλώσεις του χρησιμοποιούνται σε προεκλογικό βιντεοκλίπ του Τραμπ και τον φέρουν να εξαίρει την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Ο ίδιος σημείωσε ότι «επί σχεδόν πέντε δεκαετίες δημόσιας υπηρεσίας, ουδέποτε υποστήριξα δημόσια υποψήφιο… Οι δηλώσεις που μου αποδόθηκαν χωρίς την άδειά μου από την προεκλογική ομάδα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος βγήκαν εκτός του πλαισίου τους από ένα σχόλιο που έκανα πριν από μήνες και αφορούσε τις προσπάθειες των ομοσπονδιακών υγειονομικών αρχών».

Τι άλλο θα δούμε…

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ριζοσπάστης

ag

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...