ΗΠΑ: Χάος στα αεροδρόμια μα ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων εξαιτίας τεχνικού προβλήματος

Πάνω από 760 πτήσεις καθυστέρησαν εντός των ΗΠΑ ή ενώ εκτελούσαν δρομολόγια προς ή από τη χώρα, έως σήμερα στις 13.30 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με στοιχεία του ιστότοπου παρακολούθησης πτήσεων FlightAware, ενώ άλλες 91 πτήσεις εσωτερικού ή δρομολόγια αεροσκαφών προς ή από τις ΗΠΑ ακυρώθηκαν, λόγω τεχνικού προβλήματος σε συστήματα της αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), όπως ανακοίνωσε η ίδια η FAA.

Η FAA ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να αποκαταστήσει το σύστημα που ειδοποιεί τους πιλότους για κινδύνους και αλλαγές σε εγκαταστάσεις και διαδικασίες αεροδρομίων, που σταμάτησε να επεξεργάζεται επικαιροποιημένες πληροφορίες.

«Η FAA συνεχίζει να προσπαθεί να αποκαταστήσει πλήρως το σύστημα Notice to Air Missions (NOTAM) ύστερα από τεχνικό πρόβλημα. Ενώ κάποιες λειτουργίες αρχίζουν να αποκαθίστανται, οι λειτουργίες του Εθνικού Συστήματος Εναέριου Χώρου παραμένουν περιορισμένες», ανέφερε η αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σε ανάρτηση στο Twitter.

Το τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα της FAA προκαλεί καθυστερήσεις σε αεροδρόμια σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον Διεθνή Αερολιμένα Όστιν-Μπέργκστρομ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το πρόβλημα οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση, ενώ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ενημερωθεί για το περιστατικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...