ΗΠΑ: Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα λόγω των χιονοπτώσεων και της έλλειψης μέτρων

Κύμα κακοκαιρίας στις ηπα
Κύμα κακοκαιρίας στις ΗΠΑ

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει ένα μεγάλο μέρος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, με θυελλώδεις ανέμους και σφοδρές χιονοπτώσεις, και ο λαός είναι και πάλι εκτεθειμένος στα φυσικά φαινόμενα, ελέω της πολιτικής που θυσιάζει τα μέτρα προστασίας του λαού στα κέρδη των μονοπωλίων.

Τουλάχιστον 440.000 νοικοκυριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι στη Βιρτζίνια και 76.000 στο γειτονικό Μέριλαντ, εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή με χιονοπτώσεις.

Δέντρα έπεσαν πάνω σε γραμμές υψηλής τάσης από το βάρος του χιονιού με αποτέλεσμα να διακοπεί το ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά, λόγω και της έλλειψης προληπτικών μέτρων.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο ομοσπονδιακών υπηρεσιών στην πόλη της Ουάσιγκτον, η δημοτική αρχή διέταξε την αναστολή των δρομολογίων των λεωφορείων, το κλείσιμο των κέντρων διενέργειας τεστ Covid-19 και την αναστολή της διανομής των ράπιντ τεστ.

Πολλά σχολεία δεν λειτούργησαν σήμερα, εξαιτίας του χιονιού στην περιοχή της Ουάσιγκτον, του Μέριλαντ και της Βιρτζίνιας.

Η χειμερινή καταιγίδα ενέτεινε το χάος, που ήδη επικρατούσε στις αερομεταφορές στις ΗΠΑ εδώ και εβδομάδες εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής Όμικρον.

Το διεθνές αεροδρόμιο Ronald-Reagan και το αεροδρόμιο Washington-Dulles, όπως και εκείνο της Βαλτιμόρης κατέγραψαν πολλές ακυρώσεις πτήσεων, σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightaware.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...