ΗΠΑ: Διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στην Ουάσινγκτον

Πηγή: Twitter

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Σάββατο στην Ουάσιγκτον υπέρ των Παλαιστινίων, αξιώνοντας να τερματιστεί η βοήθεια του κράτους των ΗΠΑ στο Ισραήλ.

Αφού συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του Λίνκολν, εμβληματικό τόπο συγκέντρωσης διαδηλωτών στην αμερικανική πρωτεύουσα, οι συμμετέχοντες φώναξαν συνθήματα για να εκφράσουν την επιθυμία τους να δουν «λευτεριά στην Παλαιστίνη» και να τερματίζεται η οικονομική και στρατιωτική βοήθεια σε αυτό που χαρακτήρισαν ισραηλινό «απαρτχάιντ» σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

«Ελπίζουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, ότι η εποχή που υποστήριζε το ισραηλινό κράτος χωρίς αυτό να έχει καμιά συνέπεια παρήλθε», είπε ο Σαρίφ Σίλμι, ένας από τους διαδηλωτές, ανάμεσα στις εκατοντάδες παλαιστινιακές σημαίες που ανέμιζε το πλήθος, αισθητά μεγαλύτερο από ό,τι σε προηγούμενες παρόμοιες κινητοποιήσεις.

Από τη 10η Μαΐου ωσότου κηρύχθηκε κατάπαυση του πυρός την 21η Μαΐου 253 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, ανάμεσά τους 66 παιδιά, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Στο Ισραήλ, οι εκτοξεύσεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα στοίχισαν τη ζωή σε 12 ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα παιδί, μια έφηβη και έναν στρατιώτη, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...