ΗΠΑ: Δίωξη στον Τραμπ για «συνωμοσία εναντίον του αμερικανικού κράτους»

Σώμα ενόρκων ομοσπονδιακού δικαστηρίου αποφάσισε να ασκηθεί δίωξη στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τις προσπάθειές του να ανατραπεί το εκλογικό αποτέλεσμα του 2020, υπόθεση που θεωρείται η πιο σοβαρή σε βάρος του φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024, που ήδη έχει μπροστά του άλλες δυο δίκες.

Ο Ντ. Τραμπ διώκεται για «συνωμοσία εναντίον του αμερικανικού κράτους», παρακώλυση επίσης διαδικασίας (σ.σ. την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν από το Κογκρέσο την 6η Ιανουαρίου 2021) και απόπειρα παραβίασης των εκλογικών δικαιωμάτων, μετά την έρευνα την οποία διενήργησε ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ.

Το κατηγορητήριο εναντίον του Τραμπ αυξάνεται συνεχώς, καθώς ο πρώην πρόεδρος βρίσκεται αντιμέτωπος και με άλλες δικαστικές υποθέσεις, ωστόσο παραμένει το φαβορί για υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...