ΗΠΑ: Εκατομμύρια κάτοικοι του Τέξας χωρίς ρεύμα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών

χιόνια στο τέξας

Τουλάχιστον ένα άτομο ήταν νεκρό και περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια ήταν χωρίς ρεύμα στη νότια πολιτεία του Τέξας, μετά από ένα σπάνιο βαθύ πάγωμα που έβαλε ένα τεράστιο βάρος στο ηλεκτρικό δίκτυο της πολιτείας, προκαλώντας διακοπή ρεύματος και περιορισμένη ικανότητα ορισμένων παρόχων να παράγουν ενέργεια.

Η αιτία του θανάτου του ατόμου ήταν ύποπτη για έκθεση σε «ακραίες χαμηλές θερμοκρασίες», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον Art Acevedo στο Twitter.

Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ανέφερε ότι ένα δεύτερο άτομο, επίσης εκτεθειμένο στον ακραίο καιρό, βρέθηκε νεκρό στο Τέξας.

Η PowerOutage.us, η οποία παρακολουθεί τις διακοπές ρεύματος, δήλωσε ότι 4.148.245 πελάτες του Τέξας αντιμετώπισαν διακοπές λειτουργίας στις 7:01 π.μ. τοπική (13:01 GMT) την Τρίτη.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κήρυξε έκτακτη ανάγκη τη Δευτέρα, ξεκλειδώνοντας την ομοσπονδιακή βοήθεια στο Τέξας, όπου οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν από -2 βαθμούς Κελσίου έως -22C.

Το Συμβούλιο Ηλεκτρικής Αξιοπιστίας του Τέξας (ERCOT) προσπάθησε να μειώσει τη χρήση ισχύος σε απάντηση σε ένα χειμερινό ρεκόρ 69.150 μεγαβάτ (MW) το απόγευμα της Κυριακής, περισσότερο από 3.200MW ώρα υψηλότερα από την προηγούμενη χειμερινή κορυφή τον Ιανουάριο του 2018.

Πηγή: Aljazeera

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...