ΗΠΑ: Έκκληση προς τον Μπάιντεν να σταματήσει την πώληση όπλων στο Ισραήλ

Παλαιστίνη, υπό την στρατιωτική κατοχή του κράτους δολοφόνου, του Ισραήλ
Ελευθερία στην Παλαιστίνη

Οι υποστηρικτές της ειρήνης και οι φιλο-παλαιστινιακές ομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να σταματήσει την πώληση βομβών αξίας 735 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ που η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει επιταχύνει.

«Παρέχουμε εν γνώσει μας όπλα σε μια χώρα που δεν εμπλέκεται μόνο σε επιθετικότητα, αλλά και σε μια μαζική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε η Huwaida Arraf, αντιπρόεδρος της υποεπιτροπής της Παλαιστίνης της Εθνικής Συντεχνίας Δικηγόρων και διοργανωτής των Παλαιστινιακών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ.

Ένας συνασπισμός περισσότερων από 100 ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των Εκκλησιών για την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή, της Εβραϊκής Φωνής για την Ειρήνη, της Επιτροπής Φίλων για την Εθνική Νομοθεσία και των πολιτικών ομάδων με δημοκρατικές τάσεις, Justice Democrats, MoveOn, Indivisible και το Sunrise Movement, υπέγραψε μια ανοιχτή επιστολή στον Μπάιντεν.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν κοινοποίησε επίσημα στο Κογκρέσο την προγραμματισμένη πώληση όπλων ύψους 735 εκατομμυρίων δολαρίων στις 5 Μαΐου, δίνοντας στους νομοθέτες 15 ημέρες για να διατυπώσουν αντιρρήσεις. Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε άδεια στις 21 Μαΐου στον κατασκευαστή Boeing Comp για να προχωρήσει στην πώληση.

Πηγή: Aljazeera

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...