ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου με προπάνιο στη Φλόριντα

εκτροχιασμός τρένου στις ηπα
Πηγή: Twitter

Αμαξοστοιχία με δεξαμενές προπανίου εκτροχιάστηκε την Τρίτη στην κομητεία Μανάτι της Φλόριντα. Τουλάχιστον έξι βαγόνια εκτροχιάστηκαν, εκ των οποίων δύο μετέφεραν προπάνιο, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της κομητείας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή διαρροή από τις δεξαμενές.

Η σιδηροδρομική γραμμή έχει αποκλειστεί έως ότου ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των βαγονιών από τις ράγες. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα επειδή τα συνεργεία πρέπει να αδειάσουν το προπάνιο από τις δεξαμενές προτού τις μετακινήσουν.

Ο Ρόμπερτ Φέι, αντιπρόεδρος της σιδηροδρομικής εταιρείας Seminole Gulf Railroad, είπε στο ABC News ότι έξι βαγόνια εκτροχιάστηκαν. Πέντε από αυτά έπεσαν εντελώς στο πλάι. Τέσσερα μετέφεραν πετρέλαιο και το ένα ήταν βαγόνι μεταφοράς προπανίου. Ένα έκτο βαγόνι, επίσης με δεξαμενή προπανίου, εκτροχιάστηκε αλλά αυτό έμεινε όρθιο.

Η επιχείρηση διάσωσης στη Φλόριντα θα διαρκέσει πολλές ημέρες, με έναν εκπρόσωπο της Seminole Gulf Railroad να λέει ότι οι προσπάθειες αποκατάστασης θα ολοκληρωθούν έως τις 6 Μαρτίου.

Το σιδηροδρομικό ατύχημα σημειώθηκε λίγες εβδομάδες μετά τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας που μετέφερε τοξικά χημικά προϊόντα, κοντά στην κοινότητα Ιστ Παλεστάιν στο Οχάιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ABC News

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...