ΗΠΑ: Εμπορευματικός συρμός εκτροχιάστηκε και πήρε φωτιά – Τραυματίες τρεις σιδηροδρομικοί

Εμπορευματικός συρμός της σιδηροδρομικής εταιρείας Canadian Pacific
Φώτο Αρχείου / Εμπορευματικός συρμός της σιδηροδρομικής εταιρείας Canadian Pacific / Πηγή: CP

Εμπορευματικός συρμός της σιδηροδρομικής εταιρείας Canadian Pacific εκτροχιάστηκε και πήρε φωτιά κοντά σε χωριό στο κεντρικό τμήμα της πολιτείας Μέιν στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις σιδηροδρομικοί, ανέφεραν οι τοπικές Αρχές.

Συνολικά εννέα βαγόνια, στα έξι από τα οποία ήταν φορτωμένα «ξυλεία και ηλεκτρική καλωδίωση», εκτροχιάστηκαν «σε δασική περιοχή, όπου πήραν φωτιά και προκάλεσαν περιορισμένης έκτασης δασική πυρκαγιά», εξήγησε η υπηρεσία δασοπροστασίας της πολιτείας Μέιν σε γραπτή δήλωσή της που εστάλη στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Εμπορευματικός συρμός της σιδηροδρομικής εταιρείας Canadian Pacific εκτροχιάστηκε και πήρε φωτιά κοντά σε χωριό στο κεντρικό τμήμα της πολιτείας Μέιν στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις σιδηροδρομικοί
Πηγή: TWITTER

Άλλα βαγόνια του συρμού, φορτωμένα με επικίνδυνα υλικά, δεν εκτροχιάστηκαν, κατά την ίδια πηγή, που διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει κίνδυνος» να διαρρεύσουν ή να πάρουν φωτιά.

Ο εκτροχιασμός αποδίδεται στο ότι σιδηροτροχιές στο σημείο είχαν καταστραφεί, πιθανόν λόγω κατολίσθησης λιωμένων πάγων και συντριμμιών.

Νωρίτερα, η πυροσβεστική υπηρεσία της Ρόκγουντ μεταφόρτωσε φωτογραφία του εκτροχιασμένου συρμού στο Facebook και κάλεσε τους κατοίκους να «αποφύγουν» την περιοχή.

Δείτε ακόμα...