ΗΠΑ: Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ο Τραμπ

Ένοχο βρήκε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δικαστήριο στη Νέα Υόρκη, στις κατηγορίες που υπέβαλε εναντίον του η συγγραφέας Ελίζαμπεθ Κάρολ, για σεξουαλική κακοποίηση το 1996 και για συκοφαντική δυσφήμηση, όπως αναφέρουν αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι ένορκοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Τραμπ είχε αγγίξει την Κάρολ χωρίς τη συγκατάθεσή της και επίσης δυσφήμησε τη συγγραφέα, ωστόσο, απέρριψαν τις κατηγορίες περί βιασμού. Η απόφαση περιλαμβάνει αποζημίωση περίπου 5 εκατ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 2 εκατ. για σεξουαλική κακοποίηση και 3 εκατ. για δυσφήμηση.

Η άνευ προηγουμένου ετυμηγορία, που καταδικάζει έναν πρώην πρόεδρο ένοχο για σεξουαλική κακοποίηση, δεν αναμένεται πάντως να απειλήσει το προβάδισμα του Ντόναλντ Τραμπ για την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ωστόσο, ορισμένοι θέτουν πλέον ερωτήματα σχετικά με την καταλληλότητά του για το αξίωμα, καθώς ο Τραμπ είναι αντιμέτωπος με πολλαπλές νομικές μάχες, όπως η υπόθεση με τη Στόρμι Ντάνιελς, η εμπλοκή του στην εισβολή στο Καπιτώλιο και η παράνομη κατοχή απόρρητων εγγράφων, που είναι βέβαιο ότι θα βρίσκονται στο επίκεντρο των επόμενων εκλογών, εάν είναι υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων.

Πηγή: CNN, NBC News, BBC

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...