Έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν όταν ένα ελικόπτερο Bell 206 που μετέφερε μια οικογένεια τουριστών συνετρίβη στον ποταμό Χάντσον στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Η πενταμελής οικογένεια ήταν από την Ισπανία και το έκτο άτομο ήταν ο πιλότος, είπε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς στους δημοσιογράφους την Πέμπτη. Όλοι επέβαιναν στο ελικόπτερο τη στιγμή της συντριβής.
Όπως μεταδίδει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, στο ελικόπτερο επέβαινε ο Αγουστίν Εσκόμπαρ, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας Siemens, η σύζυγός του και τα τρία παιδιά τους, ηλικίας 4, 5 και 11 ετών.
Το βίντεο του περιστατικού δείχνει το ελικόπτερο να πέφτει από τον ουρανό ανάποδα και στη συνέχεια να εκτοξεύεται στον ποταμό Χάντσον.
Το ελικόπτερο χρησιμοποιήθηκε από τη New York Helicopters και απογειώθηκε από το Μανχάταν στις 14:59 τοπική ώρα (22:59 ώρα Ελλάδας) και οι πρώτες κλήσεις για τη συντριβή ήρθαν 18 λεπτά αργότερα. Οι διασώστες έψαξαν στο νερό για θύματα ή επιζώντες αλλά ήταν όλοι νεκροί.
Το Bell 206 χρησιμοποιείται συνήθως από εταιρείες περιήγησης στα αξιοθέατα, τηλεοπτικούς σταθμούς και αστυνομικά τμήματα.
Δεν είναι η πρώτη θανατηφόρα συντριβή τουριστικού ελικοπτέρου στη Νέα Υόρκη. Το 2018, ένα άλλο τουριστικό ελικόπτερο συνετρίβη στο East River και οι πέντε επιβάτες πνίγηκαν. Μόνο ο πιλότος επέζησε.
Το 2009, ένα ελικόπτερο που μετέφερε Ιταλούς τουρίστες συγκρούστηκε με ιδιωτικό αεροπλάνο πάνω από τον ποταμό Χάντσον, σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους.