ΗΠΑ – Γερμανία: Ανεύρεση «μιας κοινής βάσης» για «συντονισμό κοινών δράσεων»

μέρκελ

Προσπάθεια για ανεύρεση «μιας κοινής βάσης» για «συντονισμό κοινών δράσεων» ΗΠΑ – Γερμανίας σε κρίσιμα μέτωπα των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Σε αυτά αναφέρθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Αντονι Μπλίνκεν, στο Βερολίνο.

Η Μέρκελ τόνισε πως «Νομίζω ότι βρήκαμε μια κοινή βάση όχι μόνο για τον εντοπισμό γεωπολιτικών προκλήσεων αλλά και για τον συντονισμό κοινών δράσεων. Αυτό αφορά τη Ρωσία, αυτό αφορά την Κίνα, καθώς και τα ζητήματα των συμμαχιών που μπορούμε να δημιουργήσουμε και ποια είναι τα συμφέροντά μας».

Παράλληλα, χαιρέτισε τις πρόσφατες συνομιλίες Μπάιντεν – Πούτιν στη Γενεύη και τις παλιότερες ΗΠΑ – Κίνας στην Αλάσκα, επισημαίνοντας πως «για όλες τις διαφορές πρέπει να ανοίξουμε κανάλια διαλόγου, να προσδιορίσουμε με σαφήνεια τις θέσεις και τα συμφέροντά μας».

«Νομίζω είναι δίκαιο να πούμε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καλύτερο συνεργάτη ούτε καλύτερο φίλο στον κόσμο από τη Γερμανία», ισχυρίστηκε από την πλευρά του ο Μπλίνκεν.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...