ΗΠΑ: Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατηγορείται ο οδηγός που παρέσυρε 18 ανθρώπους στο Μπράουνσβιλ

Οκτώ κατηγορίες ανθρωποκτονίας εξ αμελείας αντιμετωπίζει ο Τεξανός που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του μια ομάδα ανθρώπων στην πόλη Μπράουνσβιλ, κοντά σε ένα καταφύγιο αστέγων που φιλοξενεί μετανάστες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπράουνσβιλ, Φίλιξ Σοσίντα, είπε ότι ο οδηγός, που ονομάζεται Τζορτζ ’Αλβαρεζ, 34 ετών, πέρασε μια διασταύρωση με κόκκινο, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και χτύπησε 18 ανθρώπους. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν Βενεζουελάνοι.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Σοσίντα είπε ότι η αστυνομία δεν έχει ακόμη αποκλείσει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια. Οι αρχές περιμένουν ακόμη τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Ο οδηγός επιχείρησε να φύγει από το σημείο αφού παρέσυρε τους πεζούς, όμως επενέβησαν πολλοί περαστικοί και τον ακινητοποίησαν.

Ο ’Αλβαρεζ αντιμετωπίζει επίσης 10 κατηγορίες βιαιοπραγίας με φονικό όπλο ενώ έχει βαρύ ποινικό μητρώο. Κρατείται, αφού ο δικαστής του όρισε εγγύηση ύψους 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...