ΗΠΑ: Για κίνδυνο ευρύτερης αποσταθεροποίησης στο Ισραήλ προειδοποιεί ο Αμερικανός Α/ΓΕΣ

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μάιλι, προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο μιας ευρύτερης αποσταθεροποίησης πέρα από τη Λωρίδα της Γάζας, αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση.

Μετά από πάνω από μία εβδομάδα βίαιων επιθέσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ο Μάιλι σημείωσε με περισσή θρασύτητα ότι οι ενέργειες του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, είναι ενέργειες αυτοάμυνας, αλλά τόνισε επίσης ότι τα επίπεδα βίας είναι τέτοια που “δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να συνεχιστούν οι μάχες”.

“Η εκτίμησή μου είναι ότι υπάρχει κίνδυνος μιας ευρύτερης αποσταθεροποίησης και κίνδυνος μιας ολόκληρης σειράς αρνητικών συνεπειών εάν συνεχιστούν οι μάχες”, δήλωσε ο Αμερικανός αρχηγός του ΓΕΣ σε δημοσιογράφους λίγο πριν την προσγείωσή του στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Μια αποσταθεροποίηση που βολεύει τις ΗΠΑ για να έχουν ενεργότερο ρόλο στην περιοχή εκτοπίζοντας την Κίνα, αλλά και προωθώντας ντε φάκτο την Ισραηλινή κατοχή σε Παλαιστινιακά εδάφη μέσω της ίδρυσης δυο κρατών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...