ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Μπάιντεν παρέδωσε βόμβες και μαχητικά αεροσκάφη στο Ισραήλ

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ

Την παραχώρηση στο Ισραήλ βομβών και μαχητικών αεροσκαφών αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων ενέκρινε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, την ώρα που η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται να «αντιδρά» στην συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, να ρίχνει εφόδια στους Παλαιστίνιους και να προωθεί ψήφισμα για άμεση κατάπαυση του πυρός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Washington Post», που επικαλείται ανώνυμους αξιωματούχους, η Ουάσιγκτον, έστειλε στο Ισραήλ περισσότερες από 1.800 βόμβες Mk.84 2.000 λιβρών (900 κιλών) και περίπου 500 βόμβες Mk.82 500 λιβρών (225 κιλών)!

Ειδικά οι βόμβες Mk.84, που έχει στο οπλοστάσιό της η ισραηλινή πολεμική αεροπορία, χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, κατεδαφίζοντας ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που επικαλείται η εφημερίδα, την περασμένη εβδομάδα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε τη μεταφορά 25 μαχητικών αεροσκαφών F-35A και κινητήρων για τα F-35, αξίας περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η μεταφορά, εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το 2008 και το Στειτ Ντιπάρτμεντ δεν ήταν υποχρεωμένο να ζητήσει νέα άδεια.

Πηγή: Al Jazeera

Δείτε ακόμα...