ΗΠΑ: Η Microsoft σχεδιάζει να απολύσει σχεδόν 10.000 εργαζόμενους

Ο αμερικανικός όμιλος πληροφορικής Microsoft ανακοίνωσε σήμερα πως θα απολύσει σχεδόν 10.000 εργαζόμενους έως τα τέλη Μαρτίου, δηλαδή περίπου το 5% του εργατικού δυναμικού της επιχείρησης, επικαλούμενη τις «μακροοικονομικές συνθήκες» αλλά και «αλλαγές προτεραιοτήτων των πελατών».

Σε σημείωμα προς το προσωπικό, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Σάτια Ναντέλα αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι «οι πελάτες επιτάχυναν τις δαπάνες τους στον τομέα της πληροφορικής κατά τη διάρκεια της πανδημίας» και τώρα θέλουν τη «βελτιστοποίηση των ψηφιακών του δαπανών για να κάνουν περισσότερα με λιγότερα» και να «επιδείξουν προσοχή καθώς ορισμένα μέρη του κόσμου είναι σε ύφεση και άλλα μέρη την αναμένουν».

Η είδηση για τις απολύσεις, από δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης την Τρίτη, διαδέχεται ορισμένες περικοπές που έγιναν πέρυσι.

H Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι τον Ιούλιο 1.000 απολύσεις, ανακοινώνοντας ανερυθρίαστα ότι …«ένας μικρός αριθμός ρόλων καταργήθηκε», ενώ ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios μετέδωσε τον Οκτώβριο ότι η εταιρία είχε απολύσει σχεδόν 1.000 υπαλλήλους σε διάφορα τμήματα.

Η εταιρία σχεδιάζει επίσης να μειώσει τον αριθμό των χώρων εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...