ΗΠΑ: Η Ουάσιγκτον ξεμένει από καύσιμα

Η αμερικανική πρωτεύουσα ξεμένει από βενζίνη σήμερα, ακόμα κι αν ο σημαντικότερος αγωγός μεταφοράς καυσίμων αύξησε τον εφοδιασμό, μετά την κυβερνοεπίθεση.

Το κλείσιμο έξι ημερών από την κυβερνοεπίθεση της Colonial Pipeline, του μεγαλύτερου δικτύου πετρελαιαγωγών, προκάλεσε μεγάλα προβλήματα, γεγονός που υπογραμμίζει πόσο ευάλωτες στους χάκερς είναι οι ζωτικής σημασίας υποδομές στις ΗΠΑ.

Ο μαζικός αγοραστικός πανικός συνεχίστηκε δύο ημέρες μετά την επαναλειτουργία του δικτύου πετρελαιαγωγών, με αποτέλεσμα πρατήρια καύσιμων στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ να ξεμένουν από βενζίνη, ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονταν σε μακρινή απόσταση από τον αγωγό.

Οι τιμές στην αντλία έχουν ανέλθει στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και χρόνια, μόλις δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της περιόδου κορύφωσης των οδικών μετακινήσεων του καλοκαιριού και καθώς η κυκλοφορία επανακάμπτει μετά τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας Covid-19. Ο μέσος όρος της τιμής της βενζίνης σε εθνικό επίπεδο «σκαρφάλωσε» σε περίπου 3,04 δολάρια, η υψηλότερη τιμή από τον Οκτώβριο του 2014, σύμφωνα με την αμερικανική Ένωση Αυτοκινητιστών.

Σήμερα, η μη διαθεσιμότητα βενζίνης στην Ουάσιγκτον ανέρχεται στο 87%.

Η Colonial Pipeline ανακοίνωσε αργά χθες ότι έθεσε εκ νέου σε λειτουργία ολόκληρο το σύστημα πετρελαιαγωγών της, που συνδέει τα διυλιστήρια στον Κόλπο του Μεξικού με τις αγορές κατά μήκος της ανατολικής ακτής.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καθησύχασε, επίσης, τους Αμερικανούς οδηγούς ότι ο εφοδιασμός καυσίμων θα αρχίσει να επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα έως αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ορισμένες πολιτείες είδαν μια μέτρια βελτίωση στις ελλείψης βενζίνης, όμως έχουν ήδη καταγράψει υψηλά ποσοστά έλλειψης. Περίπου το 70% των βενζινάδικων στη Βόρεια Καρολίνα δεν διαθέτει καύσιμα και το 50% στη Βιρτζίνια, τη Νότια Καρολίνα και την Τζόρτζια.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...