ΗΠΑ: Ιδρύθηκε το πρώτο εργατικό συνδικάτο εντός της Amazon

Ιδρύθηκε το πρώτο συνδικάτο εργαζομένων στην Amazon
Ιδρύθηκε το πρώτο συνδικάτο εργαζομένων στην Amazon / Πηγή: Twitter

Οι εργαζόμενοι σε μια αποθήκη της Amazon στη Νέα Υόρκη ψήφισαν για τη σύσταση του πρώτου αμερικανικού συνδικάτου στην 27χρονη ιστορία του μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου, με αφορμή την απόλυση ενός υπαλλήλου.

Πιο αναλυτικά, οι εργαζόμενοι στην εγκατάσταση στο Staten Island της Νέας Υόρκης, γνωστή ως JFK8, ψήφισαν υπέρ του σχηματισμού ενός σωματείου με μια νεοσύστατη οργάνωση που ονομάζεται Amazon Labor Union (ALU), η οποία ξεκίνησε από νυν και πρώην υπαλλήλους αποθήκης.

Καταγράφηκαν 2.654 ψήφοι υπέρ της σύστασης του οργάνου και 2.131 ψήφοι κατά, στο τέλος της δεύτερης και τελευταίας ημέρας της καταμέτρησης των ψήφων, την Παρασκευή. Από περίπου 8.325 ψηφοφόρους, 4.785 άσκησαν το δικαίωμά τους.

Σε δήλωση μετά την ψηφοφορία, η Amazon άφησε να εννοηθεί ότι διερευνά νομικές οδούς ώστε να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης, ο Κρίστιαν Σμολς, πρόεδρος της ALU ενώθηκε με πλήθος άλλων άλλων εργατικών ομάδων που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο του Μπρούκλιν για να γιορτάσουν τη νίκη.

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...