ΗΠΑ: Ισχυρίζονται ότι η Ρωσία ανέπτυξε άλλους «7.000 στρατιωτικούς» στα σύνορα με την Ουκρανία -Διαψεύδει η Μόσχα

Ρωσία - Ουκρανία - στρατεύματα

Η Ρωσία «αύξησε» την παρουσία δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία κατά τουλάχιστον «7.000 στρατιωτικούς», ορισμένοι από τους οποίους έφθασαν εκεί χθες Τετάρτη, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, χαρακτηρίζοντας «ψευδή» την ανακοίνωση της Μόσχας πως προχώρησε στην απόσυρση κάποιων δυνάμεων.

«Χθες οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως απέσυραν στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία (…). Γνωρίζουμε τώρα ότι αυτό είναι ψευδές. Στην πραγματικότητα έχουμε πλέον επιβεβαιώσει ότι τις τελευταίες ημέρες η Ρωσία αύξησε την παρουσία της κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων κατά ως και 7.000 στρατιωτικούς, ορισμένοι από τους οποίους έφθασαν σήμερα» (σ.σ.: χθες Τετάρτη), επέμεινε ο ίδιος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί σε δημοσιογράφους.

Ο αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ακόμη ότι η Μόσχα θα μπορούσε «ανά πάσα στιγμή» να διεξαγάγει κάποια επιχείρηση που θα της χρησίμευε ως πρόσχημα για να προχωρήσει σε εισβολή στην Ουκρανία και πρόσθεσε: «η Ρωσία λέει πως θέλει να βρεθεί διπλωματική λύση, αλλά οι πράξεις της υποδεικνύουν το αντίθετο».

«Ελπίζουμε ότι θα αλλάξει κατεύθυνση προτού εξαπολύσει έναν καταστροφικό πόλεμο».

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η επιχείρηση για να βρεθεί πρόσχημα μπορεί να πάρει «διαφορετικές μορφές», όπως μια «πρόκληση» στην περιφέρεια Ντονμπάς ή μια υποτιθέμενη «εισβολή» στο ρωσικό έδαφος.

Σημειώνοντας πως αναμένει «κι άλλες ψευδείς ειδήσεις από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης τις προσεχείς ημέρες», ο αξιωματούχος υπογράμμισε «ελπίζουμε ο κόσμος να είναι έτοιμος».

Διαψεύδει η Μόσχα

Η συνεχιζόμενη αντιρωσική υστερία στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιτρέπει στους αξιωματούχους των ΗΠΑ να δουν αντικειμενικά την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη η ρωσική πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και πρόσθεσε πως  «η αυτο-ύπνωση για το αναπόφευκτο της ρωσικής επίθεσης συνεχίζεται».

Η ρωική πρεσβεία κάλεσε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ «να σταματήσει να τροφοδοτεί τη «μιλιταριστική οργή» των δημοσιογράφων και να επικεντρωθεί σε πραγματικά σημαντικά ζητήματα διπλωματικής διευθέτησης της ενδοουκρανικής σύγκρουσης».

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...